Έφεση από τον εισαγγελέα για την αθώωση 47χρονου για αποπλάνηση παιδιών

Έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου με την οποία κρίθηκε κατά πλειοψηφία αθώος 47χρονος, που κατηγορούνταν για αποπλάνηση παιδιών κατά συρροή και ασέλγεια μεταξύ συγγενών, άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά την αίτηση που κατέθεσε η μητέρα των δύο ανήλικων κοριτσιών τις προηγούμενες ημέρες, διά της δικηγόρου της κας. Αγγέλας Καρακατσάνη, στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου ζητώντας για συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους αναφέρει, να ασκηθεί έφεση από τον Ανώτατο Εισαγγελικό λειτουργό στο πλαίσιο της διακριτικής του ευχέρειας.  

Η αντίδραση του κ. Εισαγγελέα ήταν άμεση και έτσι χθες άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου με την οποία ο 47χρονος είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες. Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 23 Απριλίου 2018 και στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για τη διάπραξη του αδικήματος σε βάρος ενός παιδιού (κατηγορούνταν συνολικά για δύο παιδιά), ωστόσο, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νίκου Κυριακού τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία κρίνοντάς τον κατά πλειοψηφία (3-4) αθώο.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, απολογούμενος ο 47χρονος όχι μόνο αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται αλλά ισχυρίστηκε πως όλα σχεδιάστηκαν από την πρώην σύζυγό του, η οποία όπως επεσήμανε, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

«Το έκαναν για να με εξευτελίσουν» είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο ο 47χρονος, ο οποίος επεσήμανε ότι είχε σχέσεις με τα παιδιά του όπως κάθε πατέρας, ότι τα αγαπάει, είναι λογικός, προστατευτικός, τα νοιάζεται και ενδιαφέρεται για αυτά.

«Δεν είμαι αυτός που κατηγορούμαι αλλά ένας πατέρας φυσιολογικός, ένας άνθρωπος που έχει πετύχει πράγματα στη ζωή του. Κάνω έναν αγώνα για να σφίξω τα παιδιά μου στην αγκαλιά μου που μου τα άρπαξαν με αυτό τον τρόπο και αυτή τη στιγμή ζω με αυτό τον πόνο».

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος πατέρας φέρονταν ότι, στην Κω, κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2010 έως Δεκεμβρίου 2011, ασέλγησε στα παιδιά του, όπως κατήγγειλε στις διωκτικές αρχές η πρώην σύζυγός του, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Σε βάρος του 47χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου παραπέμφθηκε σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου. Μετά την εξέλιξη αυτή η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου το επόμενο διάστημα.