Περιστασιακοί χρήστες δήλωσαν στην ανακρίτρια οι δύο κατηγορούμενοι

Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 42 και 45 ετών, στην μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που εξιχνιάστηκε πέρυσι το φθινόπωρο στον Αρχάγγελο της Ρόδου.

Οι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Κώστα Σαρρή και Βάσια Παπαγεωργίου, προσήχθησαν χθες διαδοχικά ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες,  ο 42χρονος παραδέχτηκε πως είναι τοξικομανής και μάλιστα πως στο παρελθόν έκανε χρήση, εκτός από κάνναβη και ηρωίνης, ωστόσο το 2006 κατάφερε να ενταχθεί σε πρόγραμμα και τελικά τώρα πλέον κάνει χρήση μόνο κάνναβης. Ο ίδιος είπε πως είναι ψαράς και οι όποιες συνομιλίες έχουν καταγραφεί αφορούν τη δουλειά του, ενώ δια του συνηγόρου του κ. Κώστα Σαρρή επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που έγινε ήταν παράνομη καθώς οι όποιες πράξεις είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Αλλά και ο 45χρονος από την πλευρά του συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα. Βάσια Παπαγεωργίου, δήλωσε περιστασιακός χρήστης ινδικής κάνναβης εδώ και 20 χρόνια και τα τελευταία τρία χρόνια κάνει συστηματική χρήση, καθώς τον βοηθάει σε σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο αντιμετωπίζει. Μάλιστα προσκόμισε τα σχετικά δικαιολογητικά. 
Και οι δύο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

Οι απολογίες των εμπλεκομένων θα συνεχιστούν και σήμερα.
Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, καθώς κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν συνομιλίες, επαφές και σημειώσεις που βρήκαν στην κατοχή των 7 συλληφθέντων με 271 τουλάχιστον άτομα, που κατοικούν σε όλο το νησί της Ρόδου και οι οποίοι φαίνεται να είχαν «πάρε – δώσε» με το κύκλωμα που διακινούσε τα ναρκωτικά.