Ρόδος: Eλεύθερα με όρους τα δύο αδέλφια για την καλλιέργεια κάνναβης

Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους τα δύο αδέλφια ηλικίας 48 και 43 ετών που συνελήφθησαν να καλλιεργούν δενδρύλλια κάνναβης αλλά και να κατέχουν περισσότερα από 200 γραμ. χασίς.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Στέλιο Κιουρτζή, αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. 

Πιο συγκεκριμένα, και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι είναι χρήστες ινδικής κάνναβης τα τελευταία 20 χρόνια και πως χρειάζονται περί τα 12 γραμμάρια έκαστος καθημερινά. 

Ωστόσο, δεν είναι πρόσφορο να προμηθεύονται τις ποσότητες αυτές για αυτό και αποφάσισαν να καλλιεργήσουν τα δενδρύλλια και ό,τι «βγάλουν» να το έχουν για αποκλειστικά δική τους χρήση.

Για τα δύο αδέλφια όλα ξεκίνησαν όταν στους αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαγγέλου περιήλθε η πληροφορία ότι τα δύο αδέλφια καλλιεργούν δενδρύλλια κάνναβης και κατέχουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες κρύβουν σε χωράφι κοντά στα σπίτια τους.

Έτσι, στις 30 Απριλίου 2018 οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο άνδρες, οι οποίοι εξεταζόμενοι παραδέχτηκαν στο πλαίσιο προανάκρισης ότι καλλιεργούν δενδρύλλια και κατέχουν κάνναβη για δική τους αποκλειστικά χρήση.

Στη συνέχεια μετά από υπόδειξη του 48χρονου και του 43χρονου έγινε έρευνα σε χωράφι που βρίσκεται κοντά στις οικείες τους όπου και εντοπίστηκαν:

Κοντά στο σπίτι του 43χρονου:
• 21 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ήταν φυτεμένα σε γλάστρες και είχαν ύψος από 0,08- 0,36 μ., 
• ένα πλαστικό κουτί που περιείχε δέκα νάιλον συσκευασίες με 227,5 γραμ. ακατέργαστη κάνναβη
• ένα κουτί με σπόρους πιθανόν κάνναβης
Κοντά στο σπίτι του 48χρονου:
• Πέντε δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,25-0,37 μ. 

Επίσης, παρουσία δικαστικού λειτουργού έγινε έρευνα στα σπίτια των δύο ανδρών όμως δεν εντοπίστηκε κάτι.