Διακινήθηκαν πάνω απο 500.000 επιβάτες στα νησιά μας απο τη Dodekanisos Seaways

Το φράγμα των 500.000 επιβατών υπερέβη, το 2017, η DodekanisosSeawaysεπιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης των νησιωτικών συμπλεγμάτων Δωδεκανήσου και Σάμου.

            Στο περασμένο έτος τα τρία πλοία της, «Παναγία Σκιαδενή», «Δωδεκάνησος Εξπρές» και «Δωδεκάνησος Πράιντ», πραγματοποίησαν 760 κυκλικά δρομολόγια, 5884 προσεγγίσεις στα λιμάνια των 17, συνολικά, προορισμών που καλύπτει, σε πολλές περιπτώσεις κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, διανύοντας 130.000 ναυτικά μίλια, απόσταση που μεταφράζεται σε έξι φορές τον γύρο της γης.

Και όλα αυτά, πάντοτε, με απόλυτη συνέπεια στις ώρες άφιξης και αναχώρησης των πλοίων μας, με ταχύτητα, που λίγα πλοία ανά την επικράτεια επιτυγχάνουν, με ιδιαίτερη ασφάλεια και, συνεχώς, βελτιούμενες υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό μας, στοιχεία που μας κατατάσσουν στις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες της ελληνικής περιφέρειας.

Χάρις στα χαρακτηριστικά αυτά στοιχεία η DodekanisosSeaways βραβεύτηκε από τους Lloyd’s το 2015, ως «καλύτερη ακτοπλοϊκή εταιρεία της Ελλάδας».

Η συμβολή της ναυτιλιακής μας στην τουριστική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή των νησιών μας, και κυρίως των μικρών που, μέχρι πριν από μια δεκαετία, ζούσαν σε κλίμα απομόνωσης αποτυπώνεται στους αριθμούς αναφορικά με τις προσεγγίσεις στα λιμάνια τους και τους επιβάτες που μετέφεραν σ’ αυτά στον προηγούμενο χρόνο  και, συνεπώς, δεν αποτελεί υπερβολή ο ισχυρισμός ότι πετύχαμε, με επιμονή, άρτια οργάνωση και, πάνω απ’ όλα, με αγάπη για τα νησιά και τους κατοίκους τους, να διαμορφώσουμε το πληρέστερο ακτοπλοϊκό δίκτυο που είχαν ποτέ, σε ό,τι αφορά τις ενδονησιωτικές συνδέσεις, μεταξύ τους και με τα κύρια διοικητικά, οικονομικά και τουριστικά κέντρα, όπως είναι η Ρόδος, η Κως και η Σάμος.

            Ένα πρότυπο μοντέλο ενδονησιωτικής διασύνδεσης που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα.

Τα μικρά νησιά

Αναλυτικά, βάσει των στοιχείων του 2017 τα ταχύπλοα καταμαράν «Δωδεκάνησος Εξπρές» και «Δωδεκάνησος Πράιντ» πραγματοποίησαν συνολικά 1883 προσεγγίσεις στα λιμάνια των νησιών Πάτμος, Λειψοί, Νίσυρος, Χάλκη, Τήλος, Φούρνοι, Καστελόριζο, Αγαθονήσι, Αρκοί, και αποβίβασαν 63549 επιβάτες, που αποτυπώνουν ανάγλυφα την τουριστική δυναμική τους, καθώς ο κύριος όγκος των επισκεπτών τους είναι αλλοδαποί και ημεδαποί τουρίστες.

Η επιβατική κίνηση προς τα μικρότερα νησιά παρουσίασε αύξηση 10% σε σχέση με το 2016, και οι προοπτικές για το μέλλον προδιαγράφονται περισσότερο αισιόδοξες.

Ανά νησί, προσεγγίσεις και επιβάτες, εμφαίνονται στον σχετικό πίνακα.

Τα σκήπτρα στη Σύμη

Τα σκήπτρα, ωστόσο, από τα μικρότερα νησιά κατέχει η Σύμη με 683 συνολικά προσεγγίσεις, από τα τρία πλοία της εταιρεία μας.

Ο αριθμός των επισκεπτών της, κυρίως αλλοδαπών, προσέγγισε τους 105.000, εκ των οποίων 73.000 ήταν προσκυνητές-επισκέπτες της Ιεράς Μονής Πανορμίτης.

Κατά κοινή παραδοχή Σύμη και Πανορμίτηςδεν είχαν ποτέ τη συγκοινωνιακή κάλυψη που έχουν σήμερα τόσο με τη Ρόδο όσο και με τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος, με ακόμα καλύτερες προοπτικές στο μέλλον.

 

Ένα μεγάλο Club

Στα 18 χρόνια λειτουργίας της η DodekanisosSeaways, ακολουθώντας τα πλέον σύγχρονα πρότυπα ναυτιλιακής οργάνωσης και διοίκησης, μπορούμε να πούμε πια, ότι αποτελεί ένα μεγάλο κλαμπ με φανατικούς φίλους και υποστηρικτές, όχι μόνο στους προορισμούς που δραστηριοποιείται αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεταξύ αυτών και οι περισσότεροι δήμαρχοι των νησιών μας, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή της στην ανάπτυξη και ευημερία των μονίμων κατοίκων τους, που καθιέρωσαν για τα πλοία μας τον χαρακτηρισμό «Θαλάσσιο Μετρό», γεγονός που μας χαροποιεί αφενός και αφετέρου μας υποδεικνύει τις ευθύνες και υποχρεώσεις μας για το μέλλον.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν την εταιρεία, τη διοίκηση, τα πληρώματα, τους εργαζόμενους μας γενικά, και τους κατά τόπους συνεργάτες μας.

Περισσότεροι από 3.500.000 χρήστες του διαδικτύου επισκέφθηκαν το 2017 την ιστοσελίδα μας, από Ελλάδα και εξωτερικό, εκ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό προβαίνει στον προγραμματισμό του ταξιδιού τους, στο πλαίσιο των διακοπών τους, σ’ ένα ή και περισσότερα νησιά μας, με ταυτόχρονη κράτηση ή έκδοση εισιτηρίων.
Μέσω της ιστοσελίδας μας γνωρίζουν και τα 17 νησιά-προορισμούς μας, χάρις στα video, ολιγόλεπτης διάρκειας, που έχουμε δημιουργήσει, αποκλειστικά για την προβολή τους, με σκοπό την προσέλκυση τουριστών-επισκεπτών τους.

 

Πρωτογενής τομέας

            Δεν θα μπορούσε να μη γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή μας στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των νησιών, ενισχύοντας την προώθηση και διάθεση τοπικών προϊόντων.

            Είναι ενδεικτικό ότι το 80% της ετήσιας συνολικής παραγωγής αλιευμάτων από τα νησιά Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Αγαθονήσι και Αρκούς ,μεταφέρονται αυθημερόν στις αγορές Ρόδου και Κω, χάρις στους ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους που διαθέτουν τα ταχύπλοα καταμαράν.

            Το ίδιο ισχύει και για τις ιχθυοκαλλιέργειες.   

 

Bonus Ways

Στο ίδιο διάστημα εντυπωσιακή υπήρξε η αύξηση του αριθμού των κατόχων της κάρτας μας BonusWays. Σήμερα τα μέλη της BonusWays υπερβαίνουν τις 26.000 με παρατηρούμενη αυξητική τάση στους πρώτους μήνες του 2018.

Οι χρήστες της κάρτας εξασφαλίζουν έκπτωση 10%, σε κάθε ταξίδι τους, και με την προβλεπόμενη εξαργύρωση μιλίων η μεσοσταθμική έκπτωση προσεγγίζει το 20%.

Πρόκειται, επομένως, για προνομιακή κάρτα που εξασφαλίζει δωρεάν ταξίδια στους κατόχους της.

 

 

Εταιρική ευθύνη

Η DodekanisosSeaways παραμένει, επί χρόνια, η ναυτιλιακή με το πιο έντονο κοινωνικό προφίλ, λόγω της πολιτικής που έμπρακτα εφαρμόζει στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης.

Το 2017, περισσότερα από 215.000 εισιτήρια ήταν εκπτωτικά (10%-20%).
Στήριξε τις χιλιάδες εκπαιδευτικών των νομών Δωδεκανήσου και Σάμου παρέχοντας τους έκπτωση 20% σε όλες τις μετακινήσεις τους.
Στήριξε και στηρίζει τους στρατιωτικούς των δύο νομών με την παροχή έκπτωσης 30% και για απεριόριστο αριθμό ταξιδίων.
Στήριξε και στηρίζει με την παροχή δωρεάν και εκπτωτικών εισιτηρίων αθλητικούς, πολιτιστικούς συλλόγους, κοινωνικούς φορείς, εθελοντικές οργανώσεις (Αιμοδότες, Σαμαρείτες, Ερυθρό Σταυρό), περιβαλλοντικές οργανώσεις κλπ.
Παρέχει σημαντικό αριθμό δωρεάν εισιτηρίων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, άπορους και χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες που συνδέονται με την αναβάθμιση της ποσότητας ζωής ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Γιατί Δωδεκάνησα και Σάμος είναι η ακριτική Ελλάδα.

Γιατί Δωδεκάνησα και Σάμος είναι ο τόπος μας.

Γιατί η DodekanisosSeawaysείναι η δικιά τους ναυτιλιακή!