Άνοιξε ο δρόμος στη γέφυρα Αφάντου! (φωτορεπορτάζ)

Μετά από 14 περίπου μήνες εργασιών, σήμερα άνοιξε και πάλι η εθνική οδός Ρόδου - Λίνδου στο ύψος της γέφυρας Αφάντου!

Από το πρωί αρμόδια συνεργεία συνέχισαν πυρετωδώς τις εργασίες με αποτέλεσμα λίγο πριν το μεσημέρι να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Λίνδο.

Όσον αφορά στο ρεύμα προς Ρόδο, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται επίσης να ανοίξει για την διέλευση των οχημάτων, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι αντίστοιχες εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα.

Συνεπώς το μόνο που θα απομένει μετά από αυτό είναι να δοθεί το «πράσινο φως» για την διέλευση των οχημάτων πάνω από την γέφυρα Αφάντου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα συμβεί σε δεύτερη φάση.

 

 


Η δήλωση του Γ. Χατζημάρκου

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ανέφερε σχετικά:

Η εποχή που η διάρκεια εκτέλεσης των έργων ακολουθούσε την ηλικία των αιρετών, πέρασε οριστικά.
Το καλοκαίρι του 2017, αποφασίσαμε να μην έχουμε κλειστή την ΕΟ Ρόδου-Λίνδου προκειμένου να μην ταλαιπωρήσουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέτες της Ρόδου.

Το έργο της νέας γέφυρας στην θέση Αφάντου της Ε.Ο. Ρόδου-Λίνδου, προχώρησε ομαλά και σήμερα από το πρωί τα συνεργεία μας καθαρίζουν το οδόστρωμα της Ρόδου-Λίνδου.

Το να εκτελούνται τα έργα με σεβασμό στο χρονοδιάγραμμα, στο κόστος, στην ποιότητα και στους πολίτες είναι για αρκετούς συμπολίτες μας μια νέα εμπειρία. Πολλοί θα το εκτιμήσουν, λίγοι θα το πολεμήσουν γιατί τους εκθέτει.

Σημασία έχει να προχωράς κτίζοντας θετικά και δημιουργικά και αυτό όχι απαραίτητα μόνο στο μπετόν.

Προχωράμε.