Αγώνας Όρτσα-Πρίμα  από τον ΑΣΙΑΘ Ρόδου

Ο  Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου διοργανώνει τον αγώνα ΟΡΤΣΑ - ΠΡΙΜΑ 2018, σήμερα και αύριο στη μνήμη του Μιχαήλ (Μίκη) Αντωνιάδη, μέλους του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 16 Αυγούστου του 2017.

Πρόκειται για τεχνικό αγώνα, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στον κόλπο της Ιξιάς και θα λάβουν μέρος 15 σκάφη και περίπου 80 ιστιοπλόοι. Στο πλαίσιο του αγώνα, είναι προγραμματισμένες να γίνουν συνολικά τέσσερις ιστιοδρομίες, δυο κάθε μέρα. Οι εκκινήσεις θα δίνονται από τις Κάτω Πέτρες και τα σκάφη θα κινούνται μέχρι τον κόλπο της Ιξιάς και ξανά μέχρι τις Κάτω Πέτρες παλινδρομικά.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11:00 τόσο σήμερα όσο και αύριο, ενώ όσοι βρεθούν στις δυτικές ακτές της πόλης και στον λόφο του Μόντε Σμιθ, θα μπορούν μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες να απολαύσουν το όμορφο θέαμα. Μετά το πέρας του τελευταίου αγώνα αύριο, θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των επάθλων στους νικητές σε εκδήλωση που θα γίνει στα γραφεία του ΑΣΙΑΘΡ, στο Νεώριο Μανδρακίου.
Σύντομο Βιογραφικό Μίκη Αντωνιάδη

Ο Μίκης Αντωνιάδης γεννήθηκε το 1945 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και το 1953 ήρθε με την οικογένειά του στη Ρόδο, όπου ζούσε μέχρι τον θάνατό του. Ασχολήθηκε για χρόνια με τον  τουρισμό και ήταν ο ιδρυτής της «θρυλικής» δισκοθήκης  Step By Step, της πρώτης δισκοθήκης  που υπήρξε στο νησί της Ρόδου. Δούλεψε ως ξεναγός και ως αρχηγός, στο πρακτορείο «Αργώ» της οικογένειας Παπαθανάση και στην συνέχεια για 25 χρόνια στο tour operator Spies όπου έφθασε να είναι υπεύθυνος για την υπογραφή συμβολαίων σε όλη την Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Τα τελευταία χρόνια μέχρι την συνταξιοδότηση του εργάστηκε επίσης ως διευθυντής συμβολαίων στο πρακτορείο «Ευρωπαϊκά Ταξίδια».

Από μικρός ασχολήθηκε επίσης με τον ναυταθλητισμό ως ιστιοπλόος και στην συνέχεια διατέλεσε πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου και μάλιστα επί θητείας του ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κολυμβητηρίου. Υπήρξε δραστήριο και ενεργό μέλος του ΑΣΙΑΘΡ από την ίδρυσή του. Συμμετείχε ανελλιπώς σε όλους τους αγώνες και τις εκδηλώσεις που διοργάνωνε ο Σύλλογος. Πήρε μέρος επίσης σε πολλούς διεθνείς αγώνες εκπροσωπώντας τον ΑΣΙΑΘΡ και την Ελλάδα.