Η Ρόδος στο χάρτη  του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Στο  χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπαίνει ξανά η Ρόδος με τη διοργάνωση του 1ου αγώνα, ενταγμένου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας όσον αφορά στο αυτοκίνητο για το 2018, σήμερα και αύριο στο αεροδρόμιο Μαριτσών. Σήμερα από τις 13.30 έως τις 17.25 θα γίνουν τα ελεύθερα δοκιμαστικά και αύριο πια από τις 9.00 έως τις 14.00 το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι με εισιτήριο για το κοινό στα 10 ευρώ. 

Χθες, στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχείου Ρόδου, δόθηκε η συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών, παρουσία του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, του Νίκου Πασαλή, μέλους του ΔΣ της ομοσπονδίας αλλά και εκπροσώπου της Start Line, του Γιώργου Πουσαίου ως εκπροσώπου της Dielpis, του αντιδημάρχου Ρόδου Γιώργου Πόκκια που έχει ρόλο επικεφαλής της τοπικής οργανωτικής επιτροπής αλλά και του Γιάννη Κουφού, προέδρου της ΣΥΜΑΡ.

Ο δήμαρχος Ρόδου, παίρνοντας πρώτος το λόγο, τόνισε την προσπάθεια από το Δήμο αλλά και τα τοπικά σωματεία για την αναβίωση των αγώνων αυτοκινήτου με πρώτο μέλημα πάντα την ασφάλεια των αγωνιζόμενων αλλά και του κοινού,  ώστε το νησί μας να βρεθεί πάλι στο επίκεντρο αυτών των διοργανώσεων. Η Ρόδος άλλωστε το προηγούμενο διάστημα διοργάνωσε το Final Four Κυπέλλου Ανδρών στο βόλεϊ, τον  Διεθνή Μαραθώνιο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Tae Kwon Do και θ’ ακολουθήσουν οι σκοπευτικοί σημαντικοί αγώνες στον Καλαμώνα αλλά και αυτοί των βαρέων αθλημάτων.

Όλες οι παραπάνω διοργανώσεις, σύμφωνα με το δήμαρχο, καθιστούν τη Ρόδο σημαντικό σημείο για τον αθλητισμό στη Μεσόγειο, πέραν από τα ευεργετικά αποτελέσματα στο μαζικό και θεματικό συνάμα τουρισμό.
Ο Φώτης Χατζηδιάκος θεωρεί τους συμμετέχοντες στους αγώνες τους καλύτερους πρεσβευτές της Ρόδου στο εξωτερικό κι αυτό είναι σημαντικό για την όποια ανάπτυξη του νησιού μας. Ό

σον  αφορά,  τον αγώνα αυτοκινήτου, ο δήμαρχος σημείωσε πια σαφώς τις δυσκολίες φιλοξενίας του στη Ρόδο εξαιτίας της μετακίνησης δεκάδων αυτοκινήτων και την υψηλή πληρότητα αυτό το διάστημα στα ξενοδοχεία, αλλά δεν παρέλειψε ν’ αναφέρει πως ο Δήμος Ρόδου στηρίζει την κάθε προσπάθεια για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος με τη συνεργασία των χορηγών αλλά και των Ροδίων επιχειρηματιών. Ο Δήμος Ρόδου πίστεψε από την αρχή στους συνεργάτες του για την επιτυχία ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και ν’ αναδειχθεί η Ρόδος μας, κατέληξε ο δήμαρχος.

Ο Νίκος Πασαλής στάθηκε περισσότερο στο ότι συμπληρώθηκαν έντεκα χρόνια απ’ όταν για τελευταία φορά έγιναν αγώνες στη Ρόδο και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Μαριτσών με τη συνεργασία τότε των Ανδρέα και Κώστα Χαλκιόπουλου.

Το εγχείρημα του Δήμου είναι αρκετά δύσκολο, συνέχισε, λόγω της μετακίνησης με πλοία για 52 αυτοκίνητα, αριθμός ικανοποιητικός όσον αφορά τις συμμετοχές για τον αγώνα της Ρόδο, λαμβάνοντας υπόψη πως, στην Αθήνα αυτές κυμαίνονται στις 40.

Σκοπός των διοργανωτών, σύμφωνα με τον Νίκο Πασαλή, είναι ο αγώνας να γίνει στη Ρόδο και το 2019 ως εναλλακτική κορφή τουρισμού για όλο το χρόνο. Δεν παρέλειψε ν’ αναφέρει πως η συνάντηση στη Ρόδο είναι ένα μεγάλο ρίσκο αλλά με την κατάλληλη προσέγγιση και την εμπειρία των στελεχών, μπορεί να πετύχει χωρίς την όποια έκπτωση, φυσικά, στο θέμα της ασφάλειας.

Ο Γιώργος Πουσαίος ευχαρίστησε το δήμαρχο και τους συνεργάτες του, καθώς οι όποιες δυσκολίες ξεπεράστηκαν για τη διοργάνωση του αγώνα με την κατάλληλη συνεργασία ώστε να δηλώσουν συμμετοχή αρκετοί οδηγοί.

Παράλληλα ανέφερε άλλο ένα σημαντικό κομμάτι επιτυχίας, που το αποτελούν οι χορηγοί με την Blue Star Ferries για τη μετακίνηση αλλά και τα ξενοδοχεία όσον αφορά στη φιλοξενία, δεδομένου του ότι η Ρόδος έχει τις υποδομές όπως επίσης και τη βούληση από πλευράς Δήμου για τη φιλοξενία ακόμα σημαντικότερων αγώνων στο μέλλον  στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ολοκλήρωσε μάλιστα λέγοντας πως προσδοκία των διοργανωτών είναι η Ρόδος να φιλοξενεί αγώνες και τα επόμενα χρόνια, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Ο Γιάννης Κουφός αρκέστηκε στο να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες,  ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτός ο αγώνας αλλά και όσους πίστεψαν και… τρέξανε, για να κυλήσουν όλα στην εντέλεια, με τους Ρόδιους να υποστηρίζουν το όλο γεγονός.

Όταν πήρε το λόγο ο Γιώργος Πόκκιας, τόνισε πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η επιμονή του Φώτη Χατζηδιάκου στο να έρθουν οι αγώνες στη Ρόδο αφού κατά την πορεία παρουσιάστηκαν δυσκολίες… ανυπέρβλητες. 

Η απαίτηση των Ροδίων, συνέχισε, είχε επίσης μεγάλη σημασία για τη διοργάνωση αλλά και η στήριξη από τους επιχειρηματίες, αφού ο Δήμος Ρόδου δύσκολα μπορεί να χρηματοδοτήσει αυτούς τους αγώνες. Η διοργάνωση αυτή, μετά από μια μικρή παύση επιστρέφει στο «σπίτι» της και οι όποιες αδυναμίες οργανωτικά μπορούν να αποτελέσουν πυξίδα προκειμένου η Ρόδος να παρουσιαστεί πιο δυνατή στα επόμενα χρόνια, πάντα με την υποστήριξη του κόσμου.