Λινδιακός κατηγορείται  για κακοποίηση σκυλιών

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων θα καθίσει την προσεχή εβδομάδα 54χρονος από τη Λίνδο που κατηγορείται για κακοποίηση των πέντε σκυλιών του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που άσκησε ο 54χρονος κατά της απόφασης που έλαβε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου πριν από ένα χρόνο, με την οποία και είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή, ενώ του είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.
Τα σκυλιά είχαν βρεθεί σε περιφραγμένο χώρο κοντά σε σπηλιά στη Λίνδο πριν από τρία χρόνια από τα μέλη του σωματείου «Τυχερές Πατούσες», τα οποία και ενημερώθηκαν από τουρίστα που έκανε βόλτα στην περιοχή. 

Όταν μετέβησαν στο σημείο βρήκαν τα πέντε σκυλιά δεμένα και νεκρά.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 54χρονος το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2014 έως το Δεκέμβριο του 2015 κακοποιούσε τα πέντε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς ιδιοκτησίας του, τα οποία είχε δέσει με αλυσίδες και ήταν νεκρά πάνω από σπηλιά στην περιοχή Πεύκων της Λίνδου, ενώ στην περιοχή κάτω από τη σπηλιά, υπήρχαν ακαθαρσίες και περιττώματα. 
Η δίκη από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο προσδιορίστηκε να γίνει στις 8 Μαΐου 2018.