Στρέφεται στον Περιφερειάρχη ο ΑΣΚ Αρχάγγελος...

Ένας μήνας έχει περάσει από την αρκετά υποσχόμενη συνάντηση των μελών της διοίκησης του νεοσύστατου ΑΣΚ Αρχάγγελος με το Δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο, με θέμα συζήτησης την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου το οποίο θα στεγάσει εκατοντάδες παιδιών που αγαπούν το μπάσκετ από την ευρύτερη περιοχή, μέχρι και από χωριά της Νότιας Ρόδου. 

Στο ραντεβού που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου είχε δοθεί προφορική δέσμευση για σειρά από ενέργειες που θα πρόσθεταν το έργο στο σχέδιο που κατατέθηκε στη Διυπουργική Επιτροπή Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για ανέγερση σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αυτές οι ενέργειες καθορίζονταν χρονικά μέχρι τέλος του προηγούμενου μήνα, ωστόσο έως χθες δεν υπήρξε καμία καινούρια εξέλιξη αναφορικά με το φλέγον ζήτημα. 

Μη θέλοντας σε καμία περίπτωση να παρατηρηθεί φαινόμενο κωλυσιεργίας ή περαιτέρω καθυστέρησης, οι άνθρωποι του ΑΣΚ Αρχάγγελος πήραν την απόφαση να κινηθούν άμεσα προς την εύρεση εναλλακτικής λύσης, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος, σύμφωνα με την άποψη που έχουν διαμορφώσει οι διοικούντες τον σύλλογο, έχει δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για το θέμα. 

Το κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή της Λειβάδας είναι το μεγάλο «στοίχημα» των κατοίκων στον Αρχάγγελο και όχι μόνο. Εκπρόσωποι αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων από τη Μαλώνα, το Βάτι, την Κάλαθο και την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου έχουν επισήμως τεθεί στο πλευρό της διοίκησης του ΑΣΚ Αρχάγγελος για το εν λόγω έργο καθώς θα στεγάσει και τα δικά τους παιδιά, εάν κι εφόσον υλοποιηθεί. 

Εύλογα, η μαζική απαίτηση για γήπεδο μπάσκετ στον Αρχάγγελο δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο τον Περιφερειάρχη η πρόταση του οποίου θεωρείται πλέον η καταλληλότερη από τους ανθρώπους του σωματείου, με μοναδικό «αγκάθι» τη μελέτη του έργου. 

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι εκ νέου προσπάθειες εστιάζουν στη συνδρομή και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αναφορικά με τη μελέτη, και για το λόγο αυτό η παρουσία της Πολιτείας στις συζητήσεις για την κατασκευή του γηπέδου είναι απαραίτητη. 

Μέλη της διοίκησης του ΑΣΚ Αρχάγγελος αναμένεται να έχουν σήμερα το πρωί κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό προκειμένου να του καταθέσουν λεπτομερώς όχι απλώς την αναγκαιότητα του έργου αλλά και τους έως τώρα χειρισμούς της εκάστοτε εμπλεκόμενης πλευράς.