Κέρδισε το στοίχημα και φεύγει πρωταθλητής ο Σάββας Σταυρίδης

Την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία του αγαπημένου του Αστέρα Μασσάρων ανακοίνωσε χθες ο Σάββας Σταυρίδης.

Η συναισθηματική φόρτισή του δεν ήταν δυνατόν να κρυφτεί στις γραμμές της- στην ουσία απολογιστικής και ευχαριστήριας προς όσους στάθηκαν στο πλευρό του-  ανακοίνωσης που εξέδωσε ο προπονητής των πρωταθλητών του 2ου ομίλου της Β’ κατηγορίας, ο οποίος τονίζει πως ο κύκλος του στον Αστέρα έκλεισε, λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων:  

 «Είχα την τιμή να είμαι προπονητής του Αστέρα Μασσάρων στην Α’ Κατηγορία τη σεζόν 2015-2016, η οποία είναι η καλύτερη, η πιο ιστορική και πετυχημένη από τότε που ιδρύθηκε το σωματείο το 1954. Την ίδια χρονιά η ομάδα κάνει την καλύτερη πορεία στο κύπελλο Δωδεκανήσου, φτάνοντας για πρώτη φορά στα ημιτελικά του θεσμού.

Αυτά τα ρεκόρ εύχομαι να σπάσουν και από τη φετινή χρονιά. Την αμέσως επόμενη σεζόν 2016 -2017 γνώρισα τον οδυνηρό υποβιβασμό. Όμως πήρα όλη την ευθύνη στις πλάτες μου.

Το καλοκαίρι, πριν φτάσει η ομάδα στο Πρωτοδικείο, μάζεψα τα κομμάτια μου και ανέλαβα, μαζί με τον αδελφό μου (που εκλέχθηκε πρόεδρος) και μαζί με τον Νίκο Κούτρη (Γενικός Αρχηγός ) και τον Κυριάκο Ζαννέτο (ταμίας) την τύχη της ομάδος μετά από την αναδιάρθρωση του Δ.Σ την σεζόν 2017-2018. Είχαμε 2 στόχους. 1) Η ύπαρξη της ομάδος και 2) Ο πρωταθλητισμός.

Πετύχαμε και τους 2, παραδίδοντας μια πρωταθλήτρια ομάδα και σπάζοντας σχεδόν κάθε ρεκόρ. Τις φετινές μάχες δεν τις έδωσα ούτε για τη δόξα, ούτε για οποιαδήποτε άλλη υλική απολαβή. Πάλεψα για αυτά που έχουν πραγματική αξία. Είναι η εσωτερική μου απελευθέρωση.

Επί θητείας μου η ομάδα κατάφερε σπουδαία πράγματα. Δεν περιμένω να αναγνωριστούν οι προσπάθειές μου, ούτε να καταλάβουν την αγάπη μου για την ομάδα, ούτε πώς είναι να χαρίζω και την ψυχή μου σε κάτι που πίστευα, πιστεύω και μεγάλωσα μαζί του, σε αυτό που ονομάζεται Αστέρας Μασσάρων.

Όμως πρέπει να κλείσω κάποιους κύκλους όχι από εγωισμό, ανικανότητα, αλαζονεία, αδυναμία ή ό, τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς. Κλείνω τον κύκλο του Αστέρα Μασσάρων επειδή καταλαβαίνω πότε να κοιτάω την κλεψύδρα και να σέβομαι τη θέληση της καρδιάς μου.

Τελειώνει ένα μεγάλο κεφάλαιο για εμένα λόγω της τροποποίησης των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων και αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορώ να ανταπεξέλθω στα προπονητικά μου καθήκοντα. Έχω μάθει να εννοώ τις λέξεις μου.

Έφτασε στο τελικό του προορισμό ένα όμορφο ταξίδι. Αστέρα Μασσάρων, σε ευχαριστώ που μέσα από εσένα έγινα σοφότερος. Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν να πραγματοποιήσω τα σχέδιά μου. Σας ευχαριστώ παίκτες μου, δίχως εσάς δεν θα είχα αυτήν την επιτυχία.

Αφήνω ένα ρόστερ (με πολλούς γηγενείς ποδοσφαιριστές), αφήνω ένα ρόστερ ποιοτικό, με ταλέντο και ομοιογένεια. Οικονομικά καθαρό, με οικονομικά χαμηλότερο προϋπολογισμό συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια στην Α’ Κατηγορία, μέσα από τις εκδηλώσεις της ομάδος τα έξοδα βγαίνουν εύκολα, φτάνει κάποιος να έχει μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνει. Καταλήγω πως θα προτιμούσα να φύγω αθόρυβα, σιωπηλά, αλλά ο πολυσύνθετος ρόλος μου στην ομάδα δεν μου αφήνει περιθώρια».