Αγαπητός και ως γιατρός και ως πολιτικός και ως άνθρωπος

 Ούτε καρφίτσα δεν έπεφτε στην αίθουσα του “Ρόδος Πάλλας”, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του καθηγητή, πρώην υπουργού και νυν αντιπροέδρου της βουλής, Δημήτρη Κρεμαστινού.

Κι είναι αλήθεια ότι πολλοί από τους παρευρισκόμενους, που έτυχε να παρακολουθήσουν και τις πρόσφατες εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, επισήμαναν χαριτολογώντας,  ότι ούτε ο... Τσίπρας δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τόσο κόσμο!

Η εξήγηση είναι απλή, μα πάρα πολύ απλή για όσους δεν μπορούν να ερμηνεύσουν πώς ο Δημήτρης Κρεμαστινός, μπορεί να συγκεντρώνει τόσο κόσμο σε κάθε του συγκέντρωση:

Είναι απλά ο Δημήτρης. Ο Τζίμης,  όπως τον αποκαλούμε οι περισσότεροι Δωδεκάνησιοι. Απλός, προσιτός, συνεπής με όσα λέει και όσα υποστηρίζει. Ανθρώπινος και αυθεντικός. Πράος κι αποτελεσματικός με ό,τι καταπιάνεται.

Γι’ αυτό και έχει το χάρισμα και την ικανότητα της άμεσης επικοινωνίας με τον απλό πολίτη. Σε αυτόν λογοδοτεί και από αυτόν αντλεί τις αστείρευτες δυνάμεις του.  Ανεξαρτήτως αν διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς με τις πολιτικές τοποθετήσεις του Δημήτρη Κρεμαστινού, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει την προσφορά του στον τόπο μας.

Τέτοιους εκπροσώπους έχει ανάγκη ο τόπος μας. Που η πολιτική τους κι η ενασχόλησή τους με τα κοινά θα είναι παραγωγική.  Γιατί από θεωρίες, πολιτικολογίες και ανέξοδες υποσχέσεις, έχουμε χορτάσει πια.