Παρουσιάστηκε στη Ρόδο το βιβλίο του Δ. Κρεμαστινού

Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Γιώργος Χατζηδιάκος,  οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό, πολλοί αυτοδιοικητικοί όπως ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαιχαιρίδης, ο πρώην Δήμαρχος Ροδίων κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, ο πρώην Νομάρχης κ. Γιάννης Παρασκευάς, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Επίσης, παρόντες ήταν πολλοί εκπρόσωποι φορέων, όπως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου. Ακόμη, το «παρών» έδωσαν οι πρώην βουλευτές κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης, Νίκος Ζωίδης, Βασίλης Παπανικόλας και αρκετός κόσμος.

Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης, Καθηγητής Καρδιολογίας του ΕΚΠΑ και ο Καρδιολόγος κ. Ανδρέας Κούκουλας ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Ζαχαριάδης. Στο πάνελ ήταν και ο Πρόεδρος του ΙΣΡ κ. Χρήστος Μαντάς. Όπως τονίστηκε, πρόκειται για το τρίτο βιβλίο της σειράς εκλαϊκευμένης καρδιολογίας που έγραψε ο Ρόδιος Καθηγητής Καρδιολογίας την προσφορά του οποίου εξήραν προχθές το βράδυ οι ομιλητές.

Όπως είπε ο κ. Κούκουλας, η Ρόδος είναι από τις λίγες πόλεις πλέον που διαθέτουν αιμοδυναμικό εργαστήριο και μπορούν να σωθούν άνθρωποι από οξύ έμφραγμα. Ο ίδιος, τόνισε ακόμη ότι η Ρόδος πρέπει να διαθέτει τέτοια δομή υγείας επειδή είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός και καθιστά το νησί ασφαλές.
 


Όσο για το περιεχόμενο του βιβλίου, είπε ότι δίνονται απαντήσεις σε απλά ερωτήματα που κάνουν οι ασθενείς και προέβλεψε ότι δεν θα είναι το τελευταίο,  αφού ο καθηγητής δεν πρόκειται να σταματήσει την προσπάθεια μιας και η καρδιαγγειακή νόσος είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Προλογίζοντας τον καθηγητή ο κ. Ζαχαριάδης, μίλησε για το σπουδαίο έργο του και τις παγκόσμιες διακρίσεις που έχει αποσπάσει αλλά κυρίως τη βοήθεια που προσφέρει σε συνανθρώπους μας και ο κόσμος τον τιμά, όπως είπε.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο ίδιος ο καθηγητής, δήλωσε, καταρχήν, ότι δεν ξέρει ποιον να πρωτοευχαριστήσει και δήλωσε ότι είναι βαριά η ευθύνη,  όταν απευθύνεται στο ακροατήριο του τόπου μας.

Για το βιβλίο είπε ότι είναι μεγάλη τιμή ότι παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, πρώην πρωθυπουργών, της κας Φώφης Γεννηματά αλλά και του Αρχιεπισκόπου ο οποίος δεν πηγαίνει σε παρουσιάσεις βιβλίων.

Η ομιλία του κ. Καθηγητή για τις καρδιοπάθειες, τις προόδους που έχουν γίνει αλλά κυρίως για τους παράγοντες που οδηγούν σ’ αυτές και τη σημασία της πρόληψης καθήλωσε το ακροατήριο,  το οποίο ξέσπασε σε χειροκροτήματα και έσπευσε να τον συγχαρεί μετά το πέρας της.