Χείριστος Συνδυασμός:  Μεγαλομανία, Φανατισμός,  Έλλειψη Εθνικής Ταυτότητας

Γράφει η
Μαίρη Παπανδρέου

Η «Μεγαλομανία» και ο «Φανατισμός»  συγκαταλέγονται στις ψυχικές ασθένειες, δηλαδή στις Ψυχώσεις, όπως εξηγούν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Επιστήμονες Ψυχίατροι/Ψυχαναλυτές/Ψυχολόγοι κ.α. Εάν η Μεγαλομανία και ο Φανατισμός, είναι ψυχασθένειες σε μικρονοϊκό άτομο, τότε πραγματικά κινδυνεύομε. Συνήθως, γελάμε με άτομα μεγαλομανή, π.χ. σουσούδες ή δανδήδες, με τα λεγόμενά τους, και πολλές φορές τους προκαλούμε να μιλήσουν κι εκείνοι, δεν χάνουν την ευκαιρία να κομπάσουν: «Δες πόσους κοινωνικούς τίτλους έχω επάξια κερδίσει», ή «ωραίο το σπιτάκι σου με τις δυό κρεβατοκάμαρες και τη σαλοτραπεζαρία, το δικό μου όμως, διαθέτει 7 κρεβατοκάμαρες, 5 μπάνια και δύο ορόφους με εσωτερικό ασανσέρ», κι εμείς διασκεδάζομε κρυφογελώντας.

Όταν όμως η «μεγαλομανία», είναι γνώρισμα επιφανών ανδρών και γυναικών με εξέχουσες πολιτικές θέσεις, τότε δεν γελάμε, αλλά θλιβόμαστε ή «παίρνομε τα μέτρα μας» δια πάν ενδεχόμενο. Παραδείγματος χάρη, η παραίτηση, είναι πράξη εντιμότητας και αξιοπρέπειας, αλλά όταν σου ζητούν οι «πολλοί» να παραιτηθείς κι εσύ απαντάς: «Δεν μου ζήτησε ο πρωθυπουργός να παραιτηθώ» και παραμένεις γαντζωμένος στο θώκο, αυτό σημαίνει ότι διακατέχεσαι από μεγαλομανία.

Ακόμα πιο επικίνδυνο είναι, αρχηγός κράτους να πάσχει από «μεγαλομανία». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Χίτλερ, ο ΜουσολίνΙ που ήθελαν να είναι «κυρίαρχοι» τουλάχιστον της Ευρώπης, ή ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, και πολλοί άλλοι  «καμουφλαρισμένοι» δικτάτορες, αλλά     αναλογιστούμε και το τέλος τους, όπως και την υστεροφημία τους. Δυστυχώς, έχομε στη «γειτονιά μας», επικίνδυνα παραδείγματα, όπως ο αρχηγός όμορου κράτους, που έχει «ανεβάσει» το «εγώ» του τόσο ψηλά, που δεν είναι πλέον σε θέση να δει ούτε την Ιστορία, θεωρώντας όλους τους υπόλοιπους λαούς βλάκες, που μπορεί ευκολότατα να κοροϊδέψει, ξεγελάσει, χειραγωγήσει. Φυσικά, ως μη Χριστιανός ο επίδοξος σύγχρονος Σουλτάνος, δε γνωρίζει την Ευαγγελική ρήση: «Και ο υψώνων εαυτόν ταπεινωθήσεται». Αναρωτιόμαστε για το  μέγεθος των φυλακών, όπου έχει φυλακίσει εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς και πολίτες. Και παραμένει η απορία μας, πως τον «ανέχονται» τα πολιτισμένα κράτη και οι Δυτικοί μας σύμμαχοι.

Το φαινόμενο Ερντογάν, ο οποίος με προκλητικό τρόπο, θεωρεί τους πάντες αγράμματους και μειωμένης πνευματικής ικανότητας, καθώς περιφρονεί και αλλοιώνει την Ιστορία, προσβάλλει τη μνήμη των εκατομμυρίων σφαγιασμένων Αρμενίων, Ελλήνων, και άλλων Χριστιανών, από τους ομόθρησκούς του. Και βέβαια, το μένος του, είναι εναντίον όλων των Χριστιανών – όπως ακριβώς έκαναν και οι πρόγονοί του.  Γεννάται όμως, το εύλογο ερώτημα: «Ποιοι πρόγονοί του»; Όλοι γνωρίζομε πως η Τουρκία δεν κατοικείται από μία φυλή, αλλά από τουλάχιστον 17 ξεχωριστές ομάδες, που έχουν διαφορετικά φυλετικά χαρακτηριστικά, που σημαίνει πως δεν έχουν την ίδια φυλετική Ταυτότητα,  και αυτό αποτελεί μία από τις αιτίες που βιώνουν  αίσθημα κατωτερότητας, καθώς συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους ομοιογενείς Ευρωπαίους. Αποδείχθηκε σε Πανεπιστημιακό Εργαστήριο Βιολογίας, ότι το DNA των Ελλήνων, από το 300 π.Χ. μέχρι τον 18ο μ.Χ. αιώνα έχει τα ίδια γονίδια στην ίδια συχνότητα. Ας θυμούνται επίσης, ότι εμείς οι Έλληνες δώσαμε το όνομα στην Ευρώπη, και οι Μύθοι αποδεικνύονται πραγματική ιστορία, απλοϊκά δοσμένη. Η Ευρώπη ήταν η πανέμορφη κόρη του Φοίνικα και της Τηλέφασσας, την ερωτεύθηκε ο Δίας που μεταμορφώθηκε σε ταύρο και την απήγαγε, αποκτώντας μαζί της τρεις γιούς, τον Μίνωα, τον Ραδάμανθη και τον Σαρπιδόνα. Ο Μύθος όμως, διηγείται την πραγματικότητα, ότι η Ευρώπη την προϊστορική περίοδο, κατοικήθηκε από Έλληνες. 

Ξεχνάει επιδεικτικά ο Ερντογάν, πως σήμερα, οι συλλήβδην φυλές που  ονομάζονται Τούρκοι, κατέβηκαν από τα βάθη της Ασίας, μόλις τον 800 μ. Χ. στα Μικρασιατικά παράλια, δηλαδή στην Ελληνική Ιωνία, όπου ήκμαζε η ξακουστή Ιώνιος Φιλοσοφική Σχολή.   Όσο και για την Αγιά Σοφιά, που είναι «Πα-γκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Και για να γίνω σαφής,  υπενθυμίζομε στον Ερντογάν  ότι όχι μόνον όλοι οι Έλληνες, αλλά και οι Πολιτισμένοι Λαοί της υφηλίου γνωρίζουν ότι η Αγιά Σοφιά, χτίστηκε το 537 μ.Χ. επί βασιλείας Ιουστινιανού Α΄, από τους Έλληνες αρχιτέκτονες-μηχανικούς Ανθέμιο και Ισίδωρο, πάνω στα ερείπια Χριστιανικού Ιερού Ναού και λειτουργούσε ανελλειπώς ως Ορθόδοξος Ναός, με εξαίρεση την περίοδο 1204-1261, που λειτούργησε ως Καθολικός Ιερός Ναός.

Όσο για την ανακάλυψη της Αμερικής (1493), που είπε ο Ερντογάν ότι έγινε από Τούρκους, επίσης τον πληροφορούμε, ότι επισήμως έγινε από τον Χριστόφορο Κολόμβο, τον οποίο έστειλε η Ισπανία για να βρει ένα ‘δυτικό πέρασμα’ για την Ασία. Ευρύτατα λέγεται μάλιστα, ότι ο Χριστόφορος Κολόμβο, ήταν Έλληνας (Χριστόφορος Περιστέρης), ο οποίος κατέφυγε στην Ισπανία με τους τότε διωγμούς των Τούρκων και για να καταταγεί στο Ισπανικό Ναυτικό, μετέφρασε το όνομά του στα Ισπανικά, έτσι από «Περιστέρης» μετονομάστηκε «Κολόμπο», και κολόμπο στα ισπανικά σημαίνει περιστέρι. Να θυμίσομε επίσης στον Ερντογάν, ότι οι Έλληνες ήταν γνωστοί θαλασσοπόροι και παντοκράτορες της Μεσογείου από το 20.000 π.Χ. με τους γνωστούς αδάμαστους αειναύτες Κρητικούς, οι οποίοι άφησαν τα «διαπιστευτήριά» τους (διπλό πέλεκη) σε πολλές χώρες που επισκέφτηκαν σε αυτό το μακρινό παρελθόν, όπως Νότια Αγγλία, Σκωτία, Σουηδία, Αίγυπτο, Αμερική. Όσο για την δεξιότητα των όμορων Τούρκων στη ναυσιπλοΐα, θυμίζω μόνον το «Μάλτα γιοκ» και για την χαρτογράφηση της Μεσογείου, «ναυτολόγησαν» τον Πιρί Ρέϊς,(Piri Reis 1470-1555) ο οποίος ήταν Χριστιανικής και Ελληνικής καταγωγής.

Η Ιστορία της σημερινής Τουρκίας, όπως δίδεται από έγκριτους Ιστορικούς και αυτόπτες μάρτυρες είναι αδιαμφισβήτητη. Πολλές αναφορές δημοσιευθήκαν πρόσφατα και στην έγκριτη ΡΟΔΙΑΚΗ για τα βιβλία του συγγραφέα/Αμερικανού Προξένου George Horton, που υπηρετούσε στη Σμύρνη και το 1922, και περιγράφει την καταστροφή της Σμύρνης από τον τακτικό Τουρκικό στρατό, αλλά και άτακτα μπουλούκια Τουρκικών φυλών και τις αποτρόπαιες σφαγές των Χριστιανών, Αρμενίων, Ελλήνων και άλλων, τα φρικιαστικά βασανιστήρια, τους βιασμούς και τις λεηλασίες. Οι Αμερικανίδες της «Αμερικανικής Χριστιανικής Ιεραποστολής», που είχαν ιδρύσει Αμερικανικά Εκπαιδευτικά Κολλέγια στη Σμύρνη, υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες των σφαγών και των άλλων βάρβαρων πράξεων, των Τούρκων. Οι διευθύντριες των Αμερικανικών Κολλεγίων Δρ. Minie Mills, Δρ. Mc Callum, Δρ. Hill, ο Αιδεσιμότατος Δρ. Harlow και πολλοί άλλοι Αμερικανοί εκπαιδευτικοί,  σε αναφορές τους προς την Ουάσιγκτον DC και προς την «Αμερικανική Χριστιανική Αποστολή», περιγράφουν τις δολοφονίες, τους εμπρησμούς από Τούρκους αξιωματικούς του στρατού, τους διαμελισμούς των άμαχων Χριστιανών, τους βιασμούς και τις λεηλασίες, με τα μελανότερα χρώματα. Οι τρεις γενναίες Αμερικανίδες Εκπαιδευτικοί, έσωσαν από τις σφαγές, Αμερικανίδες, Ελληνίδες, Αρμένισες, Ιταλίδες, Γερμανίδες μαθήτριες  και όλο το προσωπικό των Κολλεγίων, μέσω του Αμερικανικού Προξενείου και διέφυγαν για τον Πειραιά με το Αμερικανικό πολεμικό Bristol. Στην Ελλάδα, με την αμέριστη συμπαράσταση του Βενιζέλου, ίδρυσαν το «American College of Greece» («Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος Pierce-Deree-Alba»). Είχα την καλή τύχη να διδαχθώ από αυτές τις εξέχουσες φυσιογνωμίες και πρέπει να γνωρίζουν οι όποιο παραχαράκτες της Ιστορίας, πως στο Ελληνικό που χτίστηκαν τα πρώτα κτήρια του «Α.C.G.» (American College of Greece), δόθηκαν τα ονόματα αυτών των γενναίων γυναικών, όπως και του Αμερικανικού πλοίου Bristol. 

Οι σημερινοί Αμερικανοί πολίτες, βίωσαν τη βαναυσότητα των Τούρκων, όταν οι «σωματοφύλακες» του Ερντογάν ξυλοκόπησαν άγρια όσους αποτόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον. Από προσωπική εμπειρία, να υπογραμμίσω επίσης, τα αισθήματα των Ιρακινών και των Κούρδων για τους υπηκόους του Ερντογάν, που τρέφουν άσβεστο μίσος, επειδή όπως διηγούνται: «Ο ποταμός Τίγρης, έτρεχε επί 40 μέρες κόκκινο νερό, από το αίμα των Ιρακινών και Κούρδων που είχαν σφαγιάσει οι Τούρκοι γείτονές τους και είχαν ρίξει τα πτώματά τους στο ποτάμι». 

Πρέπει όμως, να κατανοήσουν οι πάντες, δηλαδή, οι Μουσουλμάνοι Τούρκοι αλλά και οι Χριστιανοί Ευρωπαίοι, ότι η διαφορά του Πολιτισμού του Ερντογάν και Ευρωπαϊκών Ηγετών και τους αντίστοιχους  λαούς, δεν διαμορφώθηκε από την πολιτιστική υποδομή και παράδοσή τους, αλλά από την Φιλοσοφία της Θρησκείας τους. Ο Μωαμεθανισμός κηρύττει: «Όποιος Μουσουλμάνος σκοτώσει άπιστο (=Χριστιανό), θα πάει στον Παράδεισο, όπου θα χορεύουν ουρί, και θα υπάρχουν βουνά από πιλάφι και ποτάμια από μέλι», ενώ ο Χριστιανισμός , κηρύττει: «Αγαπάτε τους εχθρούς υμών, ως εαυτόν». Βέβαια, εμείς οι Χριστιανοί, δεν ξεχνάμε πως ο Χριστός, χρησιμοποίησε μαστίγιο και έδιωξε από τον Ιερό Ναό, τους βέβηλους.