Δύο αδέλφια στο εδώλιο για τον ξυλοδαρμό 21χρονου

Δύο αδέλφια στο εδώλιο για τον ξυλοδαρμό 21χρονου

Δύο αδέλφια στο εδώλιο για τον ξυλοδαρμό 21χρονου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 857 ΦΟΡΕΣ

Θα δικαστούν την Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Η υπόθεση ξυλοδαρμού ενός 21χρονου πριν από τέσσερα χρόνια επί της Ρόδου – Λίνδου θα αναβιώσει την προσεχή Τρίτη στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα βρεθούν δύο αδέλφια ηλικίας 23 και 21 ετών σε μία προσπάθεια να μειώσουν την ποινή που τους έχει επιβληθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2017 η υπόθεση εκδικάστηκε (σε πρώτο βαθμό) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το οποίο και έκρινε ένοχα τα δύο αδέλφια για την κατηγορία του ξυλοδαρμού και επέβαλε στον 23χρονο φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή και στον 21χρονο αδελφό του, ο οποίος ήταν ανήλικος όταν έγινε η πράξη, 250 ώρες κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Ρόδου για δύο χρόνια ενώ του επιδίκασε και χρηματική αποζημίωση 3000 ευρώ.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και άλλα δύο άτομα, ένας 23χρονος και ένας 22χρονος για τους οποίους πρωτόδικα, έπαυσαν οι ποινικές διώξεις με το νέο νόμο. Τα δύο αδέλφια άσκησαν έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό στις 8 Μαΐου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι στις 2 Μαρτίου 2014 σε βενζινάδικο που βρίσκεται πριν από τ’ Αφάντου εντόπισαν τον 21χρονο παθόντα και τον χτύπησαν με αποτέλεσμα να προκληθεί ο τραυματισμός του για τον οποίο νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, ενώ κατέστη και ανάπηρος σε ποσοστό 50%, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Μάλιστα, στη δικογραφία αναφέρεται πως οι δύο από τους τέσσερις δράστες ήταν αθλητές πυγμάχοι.

Κατά την ακροαματική διαδικασία στο πρωτόδικο δικαστήριο, οι συνήγοροι υπεράσπισης κ.κ. Γιάννης Φλεβάρης και Μανώλης Κουτσούκος επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι ο τραυματισμός του 21χρονου προήλθε από την πτώση που είχε στη συνέχεια από το μοτοποδήλατο, στο οποίο επέβαινε και το χτύπημα που είχε στο κράσπεδο, όπως τόνισαν επικαλούμενοι τα όσα αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του ο 21χρονος. Οι συνήγοροι είπαν επίσης ότι πρόκειται για απλή σωματική βλάβη, κατηγορία η οποία έχει παύσει με το νέο νόμο.

Ο 21χρονος πάντως καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου δήλωσε πως δέχτηκε επίθεση στα ξαφνικά και χωρίς να γνωρίζει τους κατηγορουμένους, οι οποίοι φέρονται να αναζητούσαν κάποιον άλλον και απλώς τον μπέρδεψαν.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ένοχα τα δύο αδέλφια για την κατηγορία του ξυλοδαρμού και έπαυσε τις ποινικές διώξεις για τους άλλους δύο κατηγορούμενους. Στο πρωτόδικο δικαστήριο για λογαριασμό του 21χρονου παθόντα παρέστησαν ως πολιτική αγωγή οι κ.κ. Χαρούλα Ματσίγκου και Ειρήνη Βενιού.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας