Μετά την Ντόχα, η Ρόδος  για την Κυριακοπούλου

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου άνοιξαν προχθές τη χρονιά στο Diamond League στη Ντόχα. Οι δύο πρωταθλήτριες μας, ξεπέρασαν τα 4,64 μ. και μοιράστηκαν την τέταρτη θέση στο επί κοντώ.

Για τη Στεφανίδη ο αγώνας ήταν η ευκαιρία να τσεκάρει την κατάσταση του ποδιού της, το οποίο την άφησε πίσω το τελευταίο διάστημα, αφού χρειάστηκε να κάνει θεραπείες και να περιορίσει τα άλματα, προκειμένου να ξεπεράσει τους πόνους.

Έτσι, ξεκίνησε τον αγώνα στα 4,54 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια και στη συνέχεια ανέβηκε με την τρίτη προσπάθεια πάνω από τα 4,64 μέτρα. Η αθλήτρια θα επιστρέψει στις ΗΠΑ προκειμένου να συνεχίσει την προετοιμασία της και θα έρθει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου στην Ελλάδα, για να συνεχίσει από εδώ τους αγώνες της στην Ευρώπη.

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα της Νικόλ Κυριακοπούλου, που έδειξε πως στη διάρκεια της θερινής σεζόν θα είναι σε θέση να επιστρέψει σε μεγάλα άλματα. Η αθλήτρια από τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, ξεκίνησε με έγκυρο άλμα στα 4,44 μ., πέρασε με την δεύτερη τα 4,54 μ. και με την τρίτη τα 4,64 μ., ενώ στη συνέχεια απέτυχε στα 4,74 μέτρα. 

Νικήτρια στο επί κοντώ ήταν η Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) με 4,84 μ. και στη συνέχεια χαμένα άλματα στα 5,01 μ., ύψος που επέλεξε να κάνει δύο προσπάθειες. Η Χόλι Μπράντσόου (Μ. Βρετανία) ακολούθησε με 4,64 μ., όσο και η τρίτη Κέιτ Ναζόετ (ΗΠΑ). Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες πήραν από πέντε βαθμούς.

Στη Ρόδο για το Περιφερειακό  η Κυριακοπούλου
Οι φίλοι του στίβου στη Ρόδο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Νικόλ Κυριακοπούλου στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα». Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, πλέον, διαθέτουν το κατάλληλο στρώμα γι’ άλματα στο επί κοντώ κι έτσι η κορυφαία αθλήτρια θα μπορεί να πραγματοποιήσει την προσπάθειά της.

Ο ΔΟΠΑΡ φρόντισε για την αντικατάσταση του παλιού στρώματος, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του επί κοντώ από τον ΑΓΕΣ Κάμειρος, αθλητές του οποίου κάνουν προπονήσεις και στο στάδιο «Ιωάννης Πρώτος», όπου υπάρχει κατάλληλη επίσης υποδομή για το αγώνισμα. Εκτός από τη Νικόλ Κυριακοπούλου, τον σύλλογο θα εκπροσωπήσουν στη διοργάνωση κι άλλοι σημαντικοί αθλητές όπως ο Κώστας Καμπάνης, ο Δημήτρης Καραγιάννης, η Ράνια Ρεμπούλη και η Νεφέλη Ράμμου.