Τσουχτερά πρόστιμα και κατάργηση του 15λεπτου

Ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση της ΕΟΠΕ με αποκλειστικό θέμα τις αλλαγές Κανονισμών Οργάνωσης & Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και κυρίαρχο θέμα τα πρόστιμα στις ομάδες που αποχωρούν από τα πρωταθλήματα.

Γιατί,  όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Αθήνα, το ζήτημα του κανονισμού λειτουργίας και διεξαγωγής πρωταθλήματος, θα ξεκαθαρίσει  πολύ αργότερα.

 Πιο συγκεκριμένα:
Μετά από έντονη διαβούλευση εγκρίθηκαν τα πρόστιμα που πρότεινε η διοίκηση της ΕΟΠΕ κι έτσι μία ομάδα που δεν θα δηλώσει καν συμμετοχή σε Εθνική κατηγορία μέχρι 6 Ιουνίου κάθε έτους, θα πρέπει να καταβάλει στη  διοργανώτρια 6.000 Ευρώ. Σε περίπτωση που αποσυρθεί ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή το πρόστιμο φτάνει τις 20.000 Ευρώ.

Για την πρώτη περίπτωση η εισήγηση ήταν 10.000 Ευρώ πρόστιμο αλλά μειώθηκε κατά 50% μετά τις αντιδράσεις των σωματείων.

Όπως είπαν και οι παράγοντες των σωματείω το πρόβλημα δεν είναι μόνο η συμμετοχή στα πρωταθλήματα, αλλά και η ποιοτική αγωνιστική παρουσία των ομάδων, ενώ διάχυτη είναι η πρόθεση πολλών παραγόντων να κατεβάζουν ομάδες με νεάνιδες ή και κορασίδες για να αποφύγουν τα πρόστιμα.

Από την πλευρά της η ΕΟΠΕ, θεωρεί πως από το να υπάρχει απραξία και αδράνεια και ανυπόληπτα πρωταθλήματα με 11 ή και λιγότερες ομάδες, είναι προτιμότερο να αγωνίζονται νεάνιδες και κορασίδες για να έχουν ευκαιρίες οι νέες αθλήτριες.

Μεταξύ άλλων αλλαγών που αποφασίστηκαν πάντως και με δεδομένα τα γεγονότα της καθυστέρησης του ΠΑΟΚ να καταθέσει τα δελτία στον τελικό Κυπέλλου της Ρόδου, καταργήθηκε το 15λεπτο καθυστέρησης, για τις ομάδες που επικαλούνται απώλεια δελτίων σε φάιναλ-4, με παράλληλο έλεγχο των δελτίων την παραμονή της διοργάνωσης. Η αλλαγή αυτή αποφασίστηκε μετά τα όσα έγιναν στον ημιτελικό του κυπέλλου του φάιναλ-4 με τα δελτία του ΠΑΟΚ, που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της έναρξης του σερβίς για 25 λεπτά.

Σε ό,τι αφορά τον κανονισμό λειτουργίας και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, η ΕΟΠΕ δεν πήρε καμιά απόφαση. Θα περιμένει μέχρι τις 30 Ιουνίου φέτος όπως έγινε γνωστό, για να δει τις δηλώσεις συμμετοχής και τότε θα καταρτίσει προκήρυξη και Ομίλους στην Α2. Το «Ροδίων Άθλησις» πάντως δεν γνωρίζει ακόμα τον όμιλο και τους αντιπάλους του.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποί του, ενδέχεται ακόμα και να γίνει πρωτάθλημα στην Α2 με δυο ομίλους κι όχι με τρεις όπως προγραμματίζει η ΕΟΠΕ, αν τελικά οι δηλώσεις συμμετοχής δεν είναι αυτές που πρέπει.
Το δυσάρεστο από την εικόνα της  Γενικής Συνέλευσης ήταν η παρουσία μόλις 31 εκπροσώπων σωματείων.