Πιστή στο αναπτυξιακό της πλάνο η ΕΑΣ Δωδεκανήσου

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των δημοτικών σχολείων έχει στόχο τη συνεχή ανάπτυξη για την ανάδειξη παιδιών με ταλέντο στο στίβο, δίνοντας όμως παράλληλα την ευκαιρία σε όσα το επιθυμούν να έχουν στην καθημερινότητά τους τον αθλητισμό, γι’ αυτό και συνεχίζει την εφαρμογή των Kids Athletics.

Η Πάτμος ήταν ο πρόσφατος σταθμός του συγκεκριμένου προγράμματος παιχνιδιών της IAAF και η συμμετοχή ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική. Το εκεί ποδοσφαιρικό γήπεδο φιλοξένησε δεκάδες παιδιά, τα οποία αγαπούν τον κλασικό αθλητισμό και θέλουν να κάνουν το δικό τους σημαντικό ξεκίνημα.

Άλλωστε και ο Ξάνθος διαθέτει πλέον τμήμα στο άθλημα με παρουσία παιδιών από το νησί γενικώς, στις αναπτυξιακές διοργανώσεις της ΕΑΣ Δωδεκανήσου. Στην Πάτμο βρέθηκε για την εφαρμογή του προγράμματος την περασμένη Παρασκευή και ο τεχνικός σύμβουλος τη Ένωσης, Σάββας Διακονικόλας, που έμεινε απολύτως ευχαριστημένος από την αγάπη των παιδιών εκεί και την όρεξή τους για συμμετοχή σε διοργανώσεις.

Η περιγραφή του προγράμματος βάσει των αναπτυξιακών προσανατολισμών του ΣΕΓΑΣ:
«- Στην κατηγορία των 9-11 ετών εφαρμόζεται το πρόγραμμα της IAAF: «Kids’ Athletics – Στίβος για παιδιά». Στο πρόγραμμα μπορούν επίσης να συμμετέχουν μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα παιδιά (6-12 ετών).

- Το πρόγραμμα είναι «μέσο» για την προσέλκυση νέων αθλητών στο στίβο, με στόχο τη μύηση των παιδιών στα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού, αλλά και κατάλληλο προπονητικό εργαλείο, με στόχο να καταστήσει δημοφιλή τα αγωνίσματα του στίβου, μέσα από την εφαρμογή αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού.

- Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε διάφορα επίπεδα:
1) Από τα σωματεία στην καθημερινή εκγύμναση των αθλητών τους, αλλά και με εσωτερικές αγωνιστικές δραστηριότητες του κάθε σωματείου.
2) Μεταξύ σωματείων στην ίδια πόλη.
3) Μεταξύ ομάδων πόλεων.
4) Κεντρική εκδήλωση σε επίπεδο Ε.Α.Σ.

- Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και οι Ε.Α.Σ. συντονίζουν και κατευθύνουν την υλοποίηση του προγράμματος.
- Η χρονική περίοδος διεξαγωγής του προγράμματος είναι όλο το χρόνο, με προτεραιότητα φυσικά την περίοδο που λειτουργούν τα δημοτικά σχολεία και οι ακαδημίες των σωματείων.

- Το ειδικό αθλητικό υλικό για τη διεξαγωγή του προγράμματος, το προμηθεύονται οι Ε.Α.Σ. μέσω του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και το διαθέτουν διαδοχικά στα σωματεία τους.

- Συστήνεται στο πρόγραμμα όλων των αγώνων στίβου και όπου φυσικά αυτό είναι χρονικά εφικτό, να συμπεριλαμβάνονται και δραστηριότητες από το: «Kids’ Athletics – Στίβος για παιδιά».

- Κυρίαρχη δραστηριότητα γι’ αυτή την κατηγορία, θα είναι η συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα Kids’ Athletics.

- Σε αγώνες που διεξάγονται από τις Ε.Α.Σ. και τα σωματεία (περιφερειακοί, τοπικοί επώνυμοι κ.λ.π.) επιτρέπεται η συμμετοχή των αθλητών – τριών της κατηγορίας ΜΙΝΙ ΠΠ–ΠΚ (9-11ετών) κατά προτεραιότητα με ομαδική μορφή, όπως σε αγώνες Πολυάθλων - Διάθλων, συνδυάζοντας αγωνίσματα δρόμων, αλμάτων ρίψεων και σκυταλοδρομιών, ανάλογα με την ηλικία τους π.χ. 50 – Ύψος ή Μήκος – Μπαλάκι ή 8 Χ 50 κ.λ.π.»