Πέθανε ο δικηγόρος Αριστείδης Ζαμάγιας

Πέθανε ο δικηγόρος Αριστείδης Ζαμάγιας

Πέθανε ο δικηγόρος Αριστείδης Ζαμάγιας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1552 ΦΟΡΕΣ

Στο πένθος και στη θλίψη έχει βυθιστεί το νησί της Κω, με το θάνατο του δικηγόρου Αριστείδη Ζαμάγια, ο οποίος έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, σε ηλικία 62 ετών.

Η κηδεία του έγινε το Σάββατο σε κλίμα οδύνης, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Κω αποφάσισε να κηρυχθεί στη μνήμη του εκλιπόντος τριήμερο πένθος από την 5/5/2018 έως και την 7/5/2018, όπου τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κω θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Ο Αριστείδης Ζαμάγιας, γεννήθηκε στις 20/5/1956. Αποφοίτησε από το Ιπποκράτειο Λύκειο Κω το 1974. Φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, από όπου αποφοίτησε το 1980. Το έτος 1982 ήταν υποψήφιος συνδυασμού  στις κοινοτικές εκλογές και εξελέγη σύμβουλος (ως αρχηγός συνδυασμού). Στις κοινοτικές εκλογές 1986, 1990 και  1994 εκλεγόταν κοινοτικός σύμβουλος μαζί με τον Γαληνό Φλάσκο, ενώ το 1994 δεν ορκίστηκε παραιτήθηκε.
Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος το 2002 - 2006 στο δήμο Δικαίου με τον Β. Χατζηγιακουμή και υπήρξε πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου τη διετία 2002- 2004.
Η κηδεία του έγινε το περασμένο Σάββατο 5 Μαΐου 2018 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Πυλί, όπου συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι του είπαν το τελευταίο αντίο.

Ο Αριστείδης Ζαμάγιας, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και διακρίνονταν για το εξαιρετικό ήθος, την ευγενική φυσιογνωμία του και την πολυτάλαντη προσωπικότητά του.
Όπως είπε και στον επικήδειο που εκφώνησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω Μανώλης Χατζηάμαλλος, «Εξαιρετικός επιστήμονας, μετριοπαθής άνθρωπος, που με ήθος και αξιοπρέπεια πορεύθηκε σε όλες τις στιγμές της ζωής του. Στο δύσκολο επάγγελμα του δικηγόρου, προσπάθησε με πάθος να υπερασπιστεί το δίκαιο, να μετριάσει τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των συναδέλφων, να βελτιώσει τις σχέσεις του λειτουργήματος με την κοινωνία. 

Δεν έπαψε ποτέ να καταδεικνύει ότι πάνω απ’ όλα είναι ο άνθρωπος.
Φίλε και συνάδελφέ μου Αριστείδη, Έλαχε σε μένα, τούτη την ώρα, να σε αποχαιρετίσω για λογαριασμό όλων των συναδέλφων. Όλων των παραγόντων της δικαιοσύνης, την οποία υπηρέτησες με τόλμη και ταπεινότητα.

Σε χαιρετούμε με αισθήματα σεβασμού για την δύναμη της ψυχής σου. Για τον τρόπο που υπερασπιζόσουν το δίκαιο. 
Για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση, σε κάθε νέο συνάδελφο. Για την αγάπη σου στους ανθρώπους, στον τόπο, στον πολιτισμό μας. Για την ευθύνη με την οποία πολιτεύθηκες στα τοπικά πράγματα.

Σε χαιρετούμε με αισθήματα θαυμασμού, για το μεγαλείο της προσωπικότητάς σου. Για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζες την αποτυχία. 
Για την ταπεινότητα που επεδείκνυες σε κάθε νίκη. Για την συμμετοχή σου στη ζωή.
Υποκλινόμαστε στην δύναμη με την οποία αντιμετώπισες τις τελευταίες δύσκολες ώρες σου.

Είμαστε όλοι περήφανοι για σένα. Για το ήθος σου. Για την διαδρομή σου. Για την θαρραλέα στάση ζωής σου.
Πάνω απ’ όλα όμως δικαιούνται να είναι περήφανοι οι δικοί σου άνθρωποι. Η Νομική σου, ο Αντώνης σου και όλοι οι υπόλοιποι συγγενείς σου που είχαν την εξαιρετική τύχη να σε έχουν σύντροφο, πατέρα και συγγενή.
Καλό σου ταξίδι».

Το ψήφισμα
Με αφορμή το θάνατο του Αριστείδη Ζαμάγια ο Δικηγορικός Σύλλογος Κω εξέδωσε ψήφισμα, το οποίο αναφέρει τα εξής:
“Στο θλιβερό άκουσμα του θανάτου του μέλους του Συλλόγου μας Αριστείδη Ζαμάγια του Αντωνίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κω συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα:
• Να εκφραστούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών του Συλλόγου στην οικογένεια και σε όλους τους συγγενείς του εκλιπόντος.
• Να παρακολουθήσει το Διοικητικό Συμβούλιο τη νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος.
• Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.
• Να κατατεθεί στη μνήμη του το ποσό των 500,00€ υπέρ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.
• Να εκφωνήσει επικήδειο ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω.
• Να κηρυχθεί στη μνήμη του εκλιπόντος τριήμερο πένθος από την 5/5/2018 έως και την 7/5/2018, όπου τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κω θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.
• Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό και ηλεκτρονικό Τύπο.

Ο Πρόεδρος
Εμμανουήλ 
Στ. Χατζηάμαλλος                                                         
Ο Γραμματέας
Δημήτριος Ν. Δρόσος”.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου