Γιώργος Χατζημάρκος από τη Σύμη: «Παραδώσαμε ένα ακόμα έργο που παραλάβαμε "νεκρό". Καμία χαμένη ευκαιρία ξανά στον τόπο μας»

Γιώργος Χατζημάρκος από τη Σύμη: «Παραδώσαμε ένα ακόμα έργο που παραλάβαμε "νεκρό". Καμία χαμένη ευκαιρία ξανά στον τόπο μας»

Γιώργος Χατζημάρκος από τη Σύμη: «Παραδώσαμε ένα ακόμα έργο που παραλάβαμε "νεκρό". Καμία χαμένη ευκαιρία ξανά στον τόπο μας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 700 ΦΟΡΕΣ

Στους πολλαπλούς συμβολισμούς των εγκαινίων του νέου λιμανιού της Σύμης, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη, ανήμερα της επετείου της λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, επικέντρωσε την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, οποίος από χθες βρίσκεται στο νησί.

«Εκτός από τον συμβολισμό της Εθνικής Επετείου της 8ης Μαΐου κατά την οποία ανέπνευσε ελεύθερα η Σύμη, τρείς ακόμα συμβολισμοί στο έργο του λιμανιού της Σύμης :

1ος συμβολισμός: Της σκληρής μάχης που δίνει η νησιωτική Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα.

2ος συμβολισμός : Της μάχης που έδωσε η χώρα το 2015, οπότε και κρίθηκε η τύχη του έργου.

3ος συμβολισμός : Η απόφαση να σπάσουμε το σερί των χαμένων ευκαιριών σε αυτό τον τόπο», ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Το 2014, το έργο τα παραλάβαμε "νεκρό" και χαρακτηρισμένο "χαμένο" από όλους. Η απόφασή μας να μην επιτρέψουμε άλλη μια χαμένη ευκαιρία σε αυτό τον τόπο, ήταν η δύναμη που το ζωντάνεψε και το οδήγησε στην υλοποίηση του».

 

 

Ο κ. Χατζημάρκος, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν προκειμένου, αυτό το ζωτικής σημασίας έργο, που αρχικά είχε απενταχθεί από Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013, να χρηματοδοτηθεί τελικά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να ολοκληρωθεί.

«Σήμερα, οφείλω στους συνεργάτες μου στο γραφείο μου στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας μας και βέβαια στο Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου, ένα μεγάλο ευχαριστώ που πίστεψαν στον στόχο και δούλεψαν με φιλότιμο», ανέφερε, μεταξύ των άλλων.

 

 

Της τελετής του Αγιασμού του λιμανιού που τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, προηγήθηκε πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σύμης, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού, όπου παρέστησαν, εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, οι βουλευτές Δημήτρης Γάκης, Ηλίας Καματερός, Μάνος Κόνσολας και Κώστας Σκανδαλίδης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των τοπικών αρχών και κάτοικοι του νησιού.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη