Τα Extreme Games  θα γίνουν θεσμός στη Ρόδο

Για τέσσερις μέρες ακόμα το φίλαθλο κοινό της Ρόδου θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά αγώνες ενταγμένους στο πρόγραμμα των International Extreme Games 2018, ενός διεθνούς πολιτιστικού φεστιβάλ με συμμετοχή 1000 αθλητών κι αθλητριών μαχητικών αλλά και πνευματικών αθλημάτων.

Είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Ρόδου, του ΔΟΠΑΡ, της International Extreme Games Federation, αλλά και της ΜΚΟ Λεωνίδας ο Ρόδιος υπό την αιγίδα του Υπουργείου τουρισμού, που έχει ως σκοπό να προάγει παγκοσμίως την ομορφιά και την ιστορία της Ρόδου σε όλο τον κόσμο. Στους αγώνες δεν συμμετέχουν απλώς και μόνο επαγγελματίες αθλητές αλλά ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης για την ανάπτυξη του ελεύθερου αθλητισμού.

Οι αγώνες των μαχητικών σπορ διεξάγονται στο κλειστό της Καλλιθέας, αυτοί των πνευματικών αθλημάτων στο ξενοδοχείο Rodos Palace,  ενώ το όλο φεστιβάλ περιλαμβάνει, διαγωνισμούς, επιδείξεις και σεμινάρια, τα οποία πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα Παγκόσμιων Ομοσπονδιών.

Για πρώτη φορά σε μία κοινή διοργάνωση πραγματοποιούνται Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Διεθνή Τουρνουά μαχητικών αθλημάτων, όπως: M.M.A., Kick boxing, MuayThai, Cross Training, Sumo, Grappling μαζί με πνευματικά αθλήματα όπως: Go, Backgammon, Bridge και Παραδοσιακό Τάβλι.

Χθες, στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, που ξεκίνησε από τις 4 Μαΐου, όπου έδωσε «το παρών» ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, Στέφανος Κυριαζής, αλλά και ο Γιώργος Θωκταρίδης ως κύριος εκπρόσωπος των Extreme Games με την Αγγελική Μιτάκου και αρκετούς εκπροσώπους αποστολών από το εξωτερικό.

Ο Στέφανος Κυριαζής ξεκίνησε αναφέροντας ότι είναι ιδιαίτερη τιμή το να φιλοξενεί η Ρόδος πάνω από 1000 αθλητές κι αθλήτριες για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, και  ο Δήμος να είναι διατεθειμένος να βοηθήσει ώστε να γίνουν θεσμός τα Extreme Games. Βασική επιδίωξη είναι όσο γίνεται περισσότερα άτομα να επισκέπτονται το νησί μας και να συμμετέχουν στους αγώνες, γι’ αυτό ήδη από τώρα με τις κατάλληλες συνεργασίες, γίνεται προσπάθεια ώστε η ίδια διοργάνωση να διεξαχθεί ξανά του χρόνου, το διάστημα από 7 έως 14 Απριλίου.

Ο Γιώργος Θωκταρίδης ευχαρίστησε το Δήμο Ρόδου για την ανταπόκριση και τη συνεργασία και τόνισε πόσο δύσκολο ήταν να πραγματοποιηθούν οι αγώνες αυτοί στο νησί, αφού οι προετοιμασίες τους ξεκίνησαν από τον περασμένο Γενάρη, αποτελώντας αυτό το τρίμηνο ένα πολύ  μικρό χρονικό διάστημα. Ανέφερε πως αποτελεί άθλο τελικώς το όλο εγχείρημα και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν, για να οργανωθούν τα πάντα άψογα.

Επίσης δεν παρέλειψε να καυτηριάσει το γεγονός ότι αθλητές δυσκολεύονται να ταξιδέψουν στη Ρόδο εξαιτίας του ότι δεν μπορεί να εκδοθεί βίζα από τις Πρεσβείες, ενώ πρόκειται γι’ ανθρώπους που κατά το παρελθόν δεν είχαν κανένα πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι.

Ο κος Κάσας ως εκπρόσωπος της αποστολής του Λιβάνου, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της διοργάνωσης και την ευκαιρία που είχε να επισκεφτεί τη Ρόδο αν και προέκυψαν κάποια προβλήματα σχετικώς με την έκδοση βίζας σε αθλητές. Παρόλα αυτά εξέφρασε την πεποίθησή του πως, στο μέλλον θα υπάρξουν οι ευκαιρίες ώστε ακόμα περισσότερα άτομα να επισκεφτούν τη Ρόδο για τους αγώνες.

Ο Λι Γιον Τάο από την Κίνα ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τη συμμετοχή σε αγώνες με πολύ σημαντικούς αθλητές. Μάλιστα δήλωσε πως εντυπωσιάστηκε με τις ομορφιές της Ρόδου και θεωρεί βέβαιο ότι στο μέλλον θα επισκεφτεί το νησί, ακόμα και για διακοπές με τους φίλους του, ενώ ευχήθηκε οι αγώνες που ήδη πραγματοποιούνται να είναι πετυχημένοι.

Ο γενικός γραμματέας της WMF, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Muay, Αντόνιο Κράους, δήλωσε ικανοποιημένος από τους αγώνες και ευχαρίστησε τους διοργανωτές,  με την ευχή και του χρόνου η συνάντηση εδώ να είναι εξίσου επιτυχημένη.  

Από κει και πέρα, ο Γιάννης Θεοφάνους, πρωταθλητής του kick boxing, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι αγώνες θα κυλήσουν καλά χάρις στις εξαιρετικές προσπάθειες από τους διοργανωτές ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος ανταγωνισμός, αφού ξεπεραστούν τα όποια μικροπροβλήματα.

Παρουσία είχε, τέλος, και ο Δημήτρης Γραμματικόπουλος, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοάμυνας, που δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη διοργάνωση και την άψογη φιλοξενία, ενώ όταν βρέθηκε στο πάνελ ο εκπρόσωπος της ρωσικής αποστολής, στάθηκε περισσότερο στα όσα έχουν να κάνουν με το άθλημα που εκπροσωπεί στους αγώνες και δεν είναι άλλο από το Kazakh boxing, ένα συνδυασμό ελεύθερων χτυπημάτων.