Ξεκίνησε η δίκη σε βάρος γιατρού

Ξεκίνησε χθες να εκδικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η υπόθεση γιατρού που κατηγορείται για σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος συμπολίτισσάς μας.

Η υπόθεση αφορά εγχείριση αφαίρεσης χολής, στην οποία προέβη το καλοκαίρι του 2012 ο γιατρός με τη μέθοδο της λαπαροσκόπησης και η εκδίκαση της διεκόπη για την επόμενη Τετάρτη 16 Μαΐου προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν δύο γιατροί των Αθηνών, ως σημαντικοί μάρτυρες στη υπόθεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός φέρεται να έκανε την εγχείριση «χωρίς να έχει εξειδικευθεί και υποβληθεί στην απαιτούμενη ειδική εκπαίδευση εφαρμογής λαπαροσκοπικών τεχνικών» και «χωρίς να έχει την απαιτούμενη τυπική νομιμοποίηση για τη διενέργεια τέτοιου είδους επεμβάσεων». 

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε η ασθενής, η οποία μετά την επέμβαση λόγω των επιπλοκών που παρουσίασε χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας.

Ο γιατρός κατηγορείται ότι «διενήργησε τη λαπαροσκοπική χειρουργική μέθοδο, στην οποία δεν είχε εκπαιδευτεί και για αυτό το λόγο πλημμελώς και με λανθασμένους χειρισμούς διεξήγαγε σε αντίθεση με την κλασική χειρουργική μέθοδο (ανοικτή), η οποία δεν επιφέρει τέτοιου είδους επιπλοκές και επιπλέον ανταποκρινόταν πλήρως στο πεδίο ειδικότητάς του». 

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, «από την όλη συμπεριφορά του κατηγορουμένου προκλήθηκε σοβαρή σωματική βλάβη στην υγεία της παθούσας  εξαιτίας της οποίας αυτή υποβλήθηκε σε σωρεία εξετάσεων και χειρουργικών επεμβάσεων και επιβαρύνθηκε σωματικά και ψυχολογικά».

Την υπεράσπιση του κατηγορουμένου έχει αναλάβει ο κ. Νίκος Διαλυνάς, ενώ δικηγόρος πολιτικής αγωγής είναι ο κ. Άκης Δημητριάδης.