Γ. Χατζημάρκος: Προκαλούν γέλιο οι πρακτικές των Φ. Χατζηδιάκου και Γ. Νικητιάδη

Τις… παιδικές μνήμες και τις παιδικές συμπεριφορές επικαλέστηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος για να απαντήσει σε ερώτηση που του τέθηκε στη χτεσινή συνέντευξη τύπου αναφορικά με την υπόθεση των πτήσεων της Ellinair.

Ειδικότερα κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του πρώην υφυπουργού τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, και τις δηλώσεις του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου στο δημοτικό συμβούλιο, για το θέμα της πραγματοποίησης πτήσεων της εταιρίας από και προς τη Ρόδο, ο περιφερειάρχης εξέφρασε τη στήριξή του στην αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου και επαίνεσε δημόσια τη διεύθυνση τουρισμού για το έργο της, λέγοντας ότι οι πρακτικές που ακολουθούνται από τους παραπάνω, προκαλούν… γέλιο.

«Η διεύθυνση τουρισμού κάνει εξαιρετική δουλειά, και φέρνει καταπληκτικά αποτελέσματα. Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου είναι η ηγέτιδα περιφέρεια στον τουρισμό σε όλη την Ελλάδα. Η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου δεν έχει καμιά… βιοτεχνία παραγωγής δελτίων τύπου…

Έχει έναν δικό της τρόπο που πολιτεύεται και δεν έχει καμία σχέση με το παλιό μοντέλο της πολιτικής, και είναι και ένας άνθρωπος που μένει πίσω σεμνά και ταπεινά σε πολύ μεγάλες επιτυχίες που έχουμε φέρει» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος και κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Όταν ήμασταν στα σχολικά μας χρόνια, και μάλιστα στο δημοτικό, έχουμε όλοι αναμνήσεις από διενέξεις του τύπου «εγώ το είδα πρώτος» αλλά υπήρχαν και κάτι άλλα παιδιά που έφταναν στα άκρα προβάλλοντας τον αμίμητο ισχυρισμό «εγώ το σκέφτηκα πρώτος».

Προσκαλώ τους πάντες να γυρίσουν πίσω στα σχολικά χρόνια και στις σχολικές μνήμες και να θυμηθούν εκείνα τα παιδιά… Ωραία είναι αυτά σαν παιδικές μνήμες αλλά όταν το βλέπεις να γίνεται μία πρακτική στην πολιτική ζωή του τόπου τον 21ο αιώνα μόνο γέλιο μπορεί να σου προκαλέσει. Και μάλιστα από κάποιους που έχουν παρελθόν στο «κλέψιμο», είναι σεσημασμένοι, και είναι στους… συνήθεις υπόπτους σε ότι αφορά κλέψιμο και δη αεροπορικών συνδέσεων. Είμαι ο ίδιος παθών από κάποιους που τα προσυπογράφουν αυτά. Ας κάνουν και κάτι δικό τους και ας το παρουσιάσουν».