Κάθειρξη επτά ετών σε Αλβανό για κλοπές

Ποινή κάθειρξης 7 ετών χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 48χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής που κατηγορούνταν ότι μαζί με άλλους πέντε συμπατριώτες του είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών στα χωριά του νησιού μας το καλοκαίρι του 2009.

Το δικαστήριο, αν και δεν παρέστη ενώπιόν του (διαφεύγει της σύλληψης), έκρινε ένοχο τον 48χρονο και του επέβαλε την παραπάνω ποινή με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σε ό,τι αφορά τους λοιπούς εμπλεκόμενους, οι τέσσερις άνδρες ηλικίας 33 έως 44 ετών από την Αλβανία, τον Ιούλιο του 2010, κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ένοχοι και τους είχε επιβληθεί  ποινή κάθειρξης 7 ετών στον καθένα, με την έφεση ως προς την εκτέλεση της ποινής να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα για τους δύο εξ αυτών (δύο 33χρονων), υπό τον όρο της εμφάνισής τους κάθε 1η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

 Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες οδηγήθηκαν στις φυλακές καθώς η έφεση για αυτούς δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση άρχισε όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και της Ασφάλειας, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό 42 ετών, ο οποίος είχε στην κατοχή του:
11 κινητά τηλέφωνα, 2 πορτοφόλια, το χρηματικό ποσό των 2.455 ευρώ, 21 δολάρια των ΗΠΑ, 100.000 λίρες Τουρκίας, 100 φράγκα Βελγίου, 5 Κορώνες Νορβηγίας, 1000 λεκ Αλβανίας, 10 κάρτες κινητής τηλεφωνίας, διάφορα χρυσά και ασημένια κοσμήματα, εργαλεία, 1 DVD και έναν αποκωδικοποιητή.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση, προέκυψε ότι μαζί με δύο 33χρονους, κι έναν ακόμα 44χρονο, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό την διάπραξη κλοπών.

Πιο συγκεκριμένα, στο χρονικό διάστημα από τις 22 Ιουνίου μέχρι τις 6 Αυγούστου 2009, οι δράστες είχαν διαπράξει τις εξής κλοπές:
Από τις Φάνες στις 6 Αυγούστου από οικία 40χροπνης, αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Την ίδια μέρα, στο ίδιο χωριό, αφού παραβίασαν το παράθυρο της οικίας 62χρονης, αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα και μια τηλεόραση.
Στις 5 Αυγούστου τα ξημερώματα, μετέβησαν στην Ιαλυσό και αφού παραβίασαν την είσοδο της οικίας 34χρονου, πήραν το ποσό των 150 ευρώ, ένα ρολόι χειρός (αξίας 1000 ευρώ) και ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 400 ευρώ.

Στις 30 Ιουλίου 2009, μετέβησαν στο Παραδείσι Ρόδου και αφού μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο, μέσα στην οικία 40χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν ένα ρολόι χειρός αξίας 2.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 150 ευρώ.

Στις 22 Ιουλίου, τις πρώτες πρωινές ώρες επίσης, μετέβησαν στην Παστίδα και αφού παραβίασαν την είσοδο οικίας 34χρονης, μπήκαν  μέσα σε αυτήν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ και ένα ρολόι χειρός, καθώς επίσης κι έναν φορητό υπολογιστή κι ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου συνολικής αξίας 3.500 ευρώ.