Είχε καταπιεί 70 γραμμάρια χασίς

Στα «μαλακά» έπεσε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 40χρονος, ο οποίος  είχε καταπιεί 13 συσκευασίες συνολικού βάρους περίπου 70 γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης, προκειμένου να τις μεταφέρει στο νησί μας!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2011 και μάλιστα ο 40χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή καθώς η κατάσταση του ήταν ιδιαίτερα σοβαρή.

Ο 40χρονος στάθηκε κατά κάποιο τρόπο «τυχερός» καθώς η σύλληψή του από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, έγινε η αφορμή για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να διαπιστωθεί η κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του.

Χθες η υπόθεσή του εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας. Σταματίνας Μπαλάνου, έκρινε τον 40χρονο αθώο για τις κατηγορίες της εισαγωγής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και μετέτρεψε την κατηγορία της κατοχής σε προμήθεια προς ιδίαν χρήση, κατηγορία η οποία έπαυσε εφ’ όρου με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πιο συγκεκριμένα, για τον 40χρονο όλα ξεκίνησαν μετά την αξιολόγηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Δίωξης και οι οποίοι στις 2 Νοεμβρίου 2011 το πρωί τον εντόπισαν στη πόλη της Ρόδου. Καθώς υποψιάζονταν ότι κουβαλούσε στο σώμα του ναρκωτικές ουσίες, τον οδήγησαν στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και λίγη ώρα αργότερα σε επέμβαση κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και αφαιρέθηκαν 13 συσκευασίες συνολικού βάρους 69 γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης.

Ωστόσο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι εξαιτίας της κατάποσης των ναρκωτικών, ο 40χρονος έφερε σοβαρά προβλήματα  και αναγκάστηκαν να συνεχίσουν την επέμβαση για την αποκατάστασή τους. Μετά από τέσσερις ώρες χειρουργείο, η κατάσταση του 40χρονου εξακολουθούσε να είναι ιδιαιτέρως σοβαρή για αυτό και νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ φρουρούμενος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 40χρονος κατάπιε τις συσκευασίες των ναρκωτικών προκειμένου να τις μεταφέρει στο νησί μας από την Ιταλία αεροπορικώς στις 28 Οκτωβρίου 2011 χωρίς να γίνει αντιληπτός.
Σημειώνεται πως σε έρευνα που έγινε στην οικία του, στην πόλη της Ρόδου, βρέθηκε σε προαύλιο χώρο μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία μαζί με τις άλλες ποσότητες κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.