Ανέλαβε νέος διοικητής στο Αεροπορικό Απόσπασμα Ρόδου

Σε μία συγκινητική τελετή παράδοσης παραλαβής της διοίκησης του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ρόδου της πολεμικής αεροπορίας ο έως σήμερα διοικητής σμήναρχος (Ι) Λεωνίδας Τσαΐρης παρέδωσε χτες τη διοίκηση της μονάδας στο νέο διοικητή σμήναρχο (Ι) Χρυσόστομο Βαλαρούτσο παρουσία των θρησκευτικών και πολιτικών αρχών. 

Ο απερχόμενος διοικητής που κατά γενική ομολογία επιτέλεσε σημαντικό έργο ανέφερε ιδιαίτερα συγκινημένος ότι όταν ανέλαβε τη διοίκηση ήρθε με ανάμεικτα συναισθήματα στη Ρόδο καθώς δε γνώριζε τη σημασία και την πολυεπίπεδη σπουδαιότητα του αεροδρομίου Μαριτσών και των εγκαταστάσεων της πολεμικής αεροπορίας.

Τώρα φεύγει γνωρίζοντας ότι η μονάδα αυτή προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες στην πολεμική αεροπορία, στις ένοπλες δυνάμεις γενικότερα αλλά και στην πυροσβεστική υπηρεσία για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών στη Δωδεκάνησο και το νότιο Αιγαίο, καθώς και στην έρευνα και διάσωση όσων βρίσκονται σε κίνδυνο και φυσικά στις αεροδιακομιδές, αν παραστεί ανάγκη.


Ο νέος διοικητής ευχαρίστησε τον απερχόμενο για τις υπηρεσίες του και υποσχέθηκε να συνεχίσει το έργο του. Παρών στις εκδηλώσεις ήταν και ο διοικητής της διοίκησης αεροπορικής υποστήριξης της πολεμικής αεροπορίας υποπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς. 

Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου εκπροσωπήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη, ο οποίος επέδωσε αναμνηστικά στους δύο διοικητές και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της Ρόδου κατά την ελληνιστική περίοδο, όταν η πόλις-κράτος του νησιού είχε κυρίαρχο ρόλο στη Μεσόγειο τονίζοντας ότι ο ρόλος αυτός μπορεί να συνεχιστεί κατά το μέρος που διατηρήσουμε την εθνική κυριαρχία και την πάσης φύσεως ισχύ σε αυτή την τόσο κρίσιμη περιοχή της πατρίδας μας.