Ένοχος κρίθηκε 64χρονος  που είχε τοποθετήσει κάμερες

Ποινή φυλάκισης ενός έτους η οποία αναστέλλεται επί τριετία, επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου  σε 64χρονο, ο οποίος πριν έξι χρόνια είχε βάλει κάμερες στην είσοδο του διαμερίσματος που διέμενε στη Ρόδο.

Ο 64χρονος, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, εγκατέστησε τις κάμερες στις αρχές Οκτωβρίου 2012 στην είσοδο του διαμερίσματός του στη Ρόδο με αποτέλεσμα να καταγράφεται η είσοδος και η έξοδος όλων όσων περνούσαν από τον  πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, και παρέλειψε να το γνωστοποιήσει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ως όφειλε.

Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2017  από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου  Πλημμελημάτων το οποίο έκρινε ένοχο τον 64χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3000 ευρώ με τριετή αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής ο δικηγόρος άσκησε έφεση, η οποία εκδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο και του μείωσε την ποινή σε ένα έτος φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Πάντως ενώπιον του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος όχι μόνο αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται αλλά ισχυρίστηκε πως την κάμερα την έβαλε για προστασία από τους πιθανούς διαρρήκτες και εκφοβισμό και πως ήταν μόνο για οπτική επαφή ενώ μπορούσε να συνδεθεί με οποιονδήποτε υπολογιστή.