Για γέλια και για κλάματα

Ήταν που ήταν νοσηρό το κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ήρθε και ο διορισμένος Πορτογάλος επικεφαλής της ΚΕΔ/ΕΠΟ, Βίκτωρ Μέλο Περέιρα, να του βάλει «σφραγίδα» επιστροφής στη δεκαετία του ‘60. 

Ο κατά γενική ομολογία καλύτερος Έλληνας διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος, ο οποίος ανήκει στην ελίτ της ευρωπαϊκής διαιτησίας, κρίνεται μεν άξιος να διευθύνει σπουδαίους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, όχι όμως και τον τελικό μίας εγχώριας διοργάνωσης, στον οποίο θα συμμετέχει με την ιδιότητα του τέταρτου διαιτητή. Η απόφαση να κληθεί «κατ’ εξαίρεση», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ομάδα Ισπανών (διαιτητής ο Μπορμπολάν, με βοηθούς τους Μαρίνεθ, Καμπαγιέρο και επιπρόσθετους τους Μανθάνο και Γκράντε), είναι άκρως προσβλητική για το σύνολο των Ελλήνων διαιτητών, για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για τη νομιμότητά της. 

Οι διαιτητές οφείλουν να είναι αξιολογημένοι στους πίνακες της ΚΕΔ/ΕΠΟ και υπό αυτή την έννοια, το να ορίζεται παρατηρητής του Ισπανού διεθνή Μπορμπαλάν ο Αθηναίος Νίκος  Ιωσηφόγλου είναι αν όχι αστείο, τουλάχιστον οξύμωρο. Αν ο Ίβηρας υποπέσει σε σοβαρά λάθη, ο… Ιωσηφόγλου θα τον παραπέμψει άραγε και πού ακριβώς;