Ποινές φυλάκισης με αναστολή  για υποθέσεις ναρκωτικών

Με δύο διαφορετικές υποθέσεις παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών ασχολήθηκε το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισε 31χρονος ο οποίος είχε συλληφθεί έχοντας περισσότερα από 180 γραμμάρια χασίς, μέρος των οποίων ήταν σε μορφή «σοκολάτας», στο σπίτι του στη Λέρο.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2013 από αστυνομικούς του Τμήματος Λέρου οι οποίοι μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 31χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν και κατασχέθηκαν: 
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 180 γραμμαρίων
• Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) βάρους 16 γραμμαρίων
• Μια (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Προχθές το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γιώργου Λαμπαδάκη, έκρινε ένοχο τον 31χρονο με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 ετών την οποία μετέτρεψε προς 5 ευρώ την ημέρα και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ.
Επίσης, το ίδιο δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή σε 26χρονη από την Κω η οποία είχε συλληφθεί έχοντας στην κατοχή της ακατέργαστη κάνναβη και ζυγαριά ακριβείας. 

Το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, κάνοντας δεκτούς τους ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Παναγιώτη Αβρίθη, την έκρινε ένοχη αναγνωρίζοντάς της τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της επέβαλλε την παραπάνω ποινή. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά όλα ξεκίνησαν, το απόγευμα της 20ής Σεπτεμβρίου 2013, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει σχετικά με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι της 26χρονης όπου βρήκαν στην  κατοχή της και κατέσχεσαν:
Ποσότητα ηρωίνης βάρους περίπου 57 γραμμαρίων
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους περίπου 10,5 γραμμαρίων
Μια (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.