Κάθειρξη 22 ετών σε Αφγανό για μεταφορά μεταναστών

Κάθειρξη 22 ετών σε Αφγανό για μεταφορά μεταναστών

Κάθειρξη 22 ετών σε Αφγανό για μεταφορά μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 203 ΦΟΡΕΣ

Για τη μεταφορά μεταναστών στο νησί μας

Ούτε μέρα δεν κατάφερε να μειώσει στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου την πρωτόδικη ποινή των 22 ετών κάθειρξης και το χρηματικό πρόστιμο των 50000 ευρώ που του είχε επιβληθεί, 37χρονος από το Αφγανιστάν ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά μεταναστών στη χώρα μας.

Ο αλλοδαπός είχε κριθεί ένοχος και του είχε επιβληθεί η ποινή αυτή τον Ιούνιο του 2014 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο αν και ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε ενώπιόν του, τον δίκασε ωσεί παρών, χωρίς μάλιστα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο ο 37χρονος Αφγανός άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Συγκεκριμένα το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου έκανε δεκτή τυπικά την αίτηση αλλά διατήρησε την πρωτόδικη ποινή ως έχει.
Συνήγορος υπεράσπισης ήταν η κα. Μαρία Κρικοπούλου.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από έρευνες των αστυνομικών της περιοχής μας, ενώπιον των οποίων τον Ιούλιο του 2011, ο 38χρονος εμφανίστηκε αρχικά ως .. θύμα αφού όπως είχε καταγγείλει πέντε συμπατριώτες του τον είχαν κρατήσει «όμηρο» για δύο ημέρες!

Ωστόσο από τις έρευνες που έγιναν για την υπόθεση αποδείχτηκε πως και ο ίδιος ο 38χρονος συμμετείχε στο «κύκλωμα» διακίνησης μεταναστών, λαμβάνοντας χρήματα για να τους εκδώσει πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία ο 38χρονος Αφγανός απευθυνόταν κυρίως σε ομοεθνείς του τους οποίους και προμήθευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να διαφύγουν σε χώρες της Ευρώπης.
Βέβαια η όλη «εξυπηρέτηση» γινόταν με το αζημίωτο αφού όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών τα έτη 2010 και 2011 είχε εφοδιάσει με πλαστά ταξιδιωτικά έγραφα 300 περίπου ομοεθνείς του, έναντι του χρηματικού ποσού των 3000 περίπου ευρώ για κάθε περίπτωση, προκειμένου να διαφύγουν σε χώρες του εξωτερικού!

Αξίζει να σημειωθεί πως το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται και για τις δύο υποθέσεις (η δεύτερη είναι αυτή της εκβίασης και αρπαγής του 33χρονου από τους 5 Αφγανούς) μετά από καταγγελία που έκανε ο ίδιος στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2011.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου