Σε 3.000 ανέρχονται τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό

Σε προεκλογική περίοδο μπαίνει η χώρα καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδεύει προς το τέλος της, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και εκ νέου  υποψήφιος κ. Παύλος Μπακίρης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις εκλογές που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαΐου για την ανάδειξη των νέων οργάνων του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε νομαρχιακό και δημοτικό επίπεδο. 

«Πρόκειται για μια κορυφαία εκδήλωση Δημοκρατίας και ζωντάνιας για τις κομματικές μας οργανώσεις», ξεκίνησε λέγοντας ο κ. Μπακίρης και συμπλήρωσε:  «Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στις ανοιχτές διαδικασίες, εφαρμόζει το καταστατικό της, σέβεται τις δεσμεύσεις τις και δίνει ρόλο και λόγο στα μέλη της». Σημειώνεται ότι, σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία, αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου τρεις χιλιάδες μέλη του κόμματος από όλο το νομό. Συγκεκριμένα έγιναν περίπου τόσες εγγραφές ενόψει των εκλογών, οι μισές από τις οποίες είναι νέες. Ο μεγαλύτερος αριθμός, γύρω στις χίλιες, έγινε στην πόλη της Ρόδου. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπακίρης, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι, «και σήμερα, στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, η Ν.Δ. είναι η μόνη δύναμη που εγγυάται και υποστηρίζει το οριστικό ξεπέρασμα από την κρίση μέσα από την επανεκκίνηση της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, την πάταξη της γραφειοκρατίας, τη μείωση των φόρων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας». 
 

Αυτό δηλαδή-συνέχισε-που δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί θέλει να συντηρεί τη μιζέρια και αν εκμεταλλεύεται με το λαϊκισμό του εκείνους που δήθεν υπηρετεί». Όπως είπε, τώρα  πια όλοι τους ξέρουμε, «και τι έκαναν και πώς εξαπάτησαν και πόσο μας κόστισαν. Ειδικά εμείς στα νησιά μας ακόμη περισσότερο με το μεταναστευτικό, με το ΦΠΑ, με την εγκατάλειψη και με τις παλινωδίες στα εθνικά θέματα». Και έκλεισε αυτή την αναφορά λέγοντας: «Η χώρα σε κάθε περίπτωση και σε κάθε σενάριο μπαίνει σε προεκλογική περίοδο.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδεύει προς το τέλος της. Οι πολίτες πρώτοι και απ’ όλα, θα τους δείξουν την καθαρή έξοδο  από την Κυβέρνηση». 

Μίνι απολογισμός
Στη συνέχεια, ο κ. Μπακίρης προέβη σε ένα μίνι απολογισμό των τελευταίων δύο χρόνων της θητείας των τοπικών οργάνων του κόμματος, που εκπνέει. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε  ότι παρατηρήθηκε μία έντονη κινητικότητα από τη Ν.Δ. με επισκέψεις κορυφαίων στελεχών στην περιοχή μας. 
«Αυτή η κινητικότητα και γενικότερα αυτή η επαφή με την τοπική κοινωνία  τους θεσμικούς της φορείς, η καταγραφή των θεμάτων που τους απασχολούν είναι η διαδρομή που ακολουθήσαμε ως Νομαρχιακή Οργάνωση, για να μπορέσουν οι συμπατριώτες μας οι Δωδεκανήσιες, και οι Δωδεκανήσιοι να εκφράσουν με αυθεντικό τρόπο τις πραγματικές αγωνίες τους αλλά και για να προτείνουν λύσεις, που θα μπορούν να αντιμετωπίζουν με πραγματισμό τις ανάγκες τους», τόνισε. 
Δεν παρέλειψε, ακόμη, να πει ότι ασφαλώς και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης-κι αυτό μας αφορά όλους-όπως και ότι κάθε στέλεχος αξιολογείται με βάση τη μοναδική του δράση. 

 

«Φίλες και φίλοι αυτά τα δύο χρόνια καταφέραμε τα νησιά μας, μεγάλα και μικρά, τα Δωδεκάνησα, ο τόπος μας να μπει ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ. Καταφέραμε να αναδείξουμε πόσο σημαντικά είναι τα Δωδεκάνησα σε εθνικό επίπεδο, αλλά και πόσο δύσκολο είναι να ζει κανείς σε αυτά. Πόσο πολύ αδικήθηκαν και πόσο πληγώθηκαν από την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», είπε, επίσης, και ανέφερε ότι δεν είναι τυχαίο ότι κατάφεραν ο Πρόεδρος του κόμματος και αυριανός πρωθυπουργός, κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, να επισκεφτεί  τα νησιά μας δύο φορές στα δύο αυτά χρόνια.  Έτσι, εκείνο που επιθυμούν είναι αυτή η  ευαισθητοποίηση που κατάφεραν να παραμείνει ζωντανή, να γίνει πιο δυνατή, έτσι ώστε όταν σύντομα η Ν.Δ. θα είναι κυβέρνηση να διεκδικήσουμε αυτό που  πραγματικά αξίζουμε. Κλείνοντας, ο κ. Μπακίρης θέλησε να ευχαριστήσει τα στελέχη για την υποστήριξη στις δράσεις του κόμματος και απηύθυνε κάλεσμα να ξαναδώσουν το μαχητικό τους «παρών» την ερχόμενη Κυριακή, με τη μαζική τους συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες του κόμματος για  «να στείλουν το μήνυμα της νίκης και της αποφασιστικότητας, όχι μόνο για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, όσο για τα μέλη που πρέπει να κερδίσουμε για να θέσουμε οριστικά την πατρίδα μας σε πορεία προόδου». 

Η διαδικασία
Όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων νομαρχιακών και δημοτικών οργάνων του κόμματος, σύμφωνα με την ενημέρωση της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής (Ν.ΕΦ.Ε.)   Δωδεκανήσου αλλά και τα όσα είπε χθες ο κ. Μπακίρης, οι  εκλογές  θα διεξαχθούν από  τις 9:00 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα, εκτός και αν υπάρχει ακόμα προσέλευση οπότε θα αποφασίσει η Ν.ΕΦ.Ε. αν θα δώσει παράταση στην ψηφοφορία.
Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη, τα οποία ανανέωσαν την εγγραφή τους μέσα στο προβλεπόμενο από την εγκύκλιο διεξαγωγής των εκλογών χρονικό διάστημα, το οποίο έληξε τα μεσάνυκτα του Σαββάτου 5 Μαΐου 2018. Τα μέλη έχουν δικαίωμα ψήφου υποχρεωτικά και μόνο στο εκλογικό κέντρο της Δημοτικής οργάνωσης στην οποία ανήκουν.

 

Εκλογικά κέντρα νήσου Ρόδου: 
• ΔΗΜ.Τ.Ο.  ΡΟΔΟΥ –  Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου Αυστραλίας 88 (Νέα Μαρίνα, 1Ος όροφος (Εμπορικό κέντρο Μαλτέζου)
• ΔΗΜ.Τ.Ο.  ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΑΦΑΝΤΟΥ- ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ :
ΚΕΠ   Αφάντου.
• ΔΗΜ.Τ.Ο ΙΑΛΥΣΟΥ-ΚΑΜΕΙΡΟΥ-ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ-ΑΤΑΒΥΡΟΥ:
Πνευματικό  κέντρο Κρεμαστής.
• ΔΗΜ.Τ.Ο.   ΛΙΝΔΟΥ- ΝΟΤΙΑΣ  ΡΟΔΟΥ
Πρώην Δημαρχείο Λίνδου.

 

Σε κάθε εκλογικό κέντρο θα στηθούν δύο κάλπες, μία για τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Οργάνωσης και μία για τα μέλη της νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής όπου θα μπαίνει  ένας σταυρός για τον Πρόεδρο και τρεις σταυροί για τα μέλη της ΝΟΔΕ. Παράλληλα, θα στηθεί και μία κάλπη για τους υποψηφίους των δημοτικών τοπικών οργανώσεων, όπου και εκεί θα μπαίνει ένας σταυρός για τον Πρόεδρο και τρεις σταυροί για τα μέλη. Όσον αφορά στα υπόλοιπα νησιά, κάλπες θα στηθούν στην Κω (σ.σ. μια για ΝΟΔΕ και μία για ΔΗΜ.ΤΟ.), την Κάρπαθο, την Κάλυμνο, τη Λέρο, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο και την Πάτμο.
 

Στην Κάσο δίνεται η δυνατότητα στα μέλη να ψηφίσουν στην Κάρπαθο, της Σύμης μπορούν να ψηφίσουν στη Ρόδο για ΝΟΔΕ ενώ από την Αστυπάλαια μπορούν να μεταβούν στην Κάλυμνο, πάλι για τη ΝΟΔΕ. Επίσης, κάλπες δεν θα στηθούν ούτε στην Τήλο, τη Χάλκη και τους Λειψούς. Ο λόγος είναι ότι σ’ αυτά τα νησιά δεν υπάρχει ΔΗΜ.ΤΟ. 
Μάλιστα, ίσως να ζητήσουν να μην στηθούν κάλπες για συνέδρους, αφού ο αριθμός των υποψηφίων είναι ίδιος με αυτόν που εκλέγεται, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος.