Έκθεση φωτογραφίας στο Ενυδρείο

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου (Ενυδρείο) η έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Το Δέντρο είχε τη δική του ιστορία" που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» σε συνεργασία με το ΚΕΚ. Γ. Γεννηματάς και την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. 

Τετρακόσιοι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα των συμμαθητών τους, που συμμετείχαν στον 1ο διαγωνισμό φωτογραφίας  και να ψηφίσουν  τα 12 επικρατέστερα τα οποία θα δημιουργήσουν ημερολόγιο για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος. 

Ένα διαγωνισμό ο οποίος στέφθηκε με επιτυχία καθώς έδωσε στους διαγωνιζόμενους τη δυνατότητα να εκφράσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις ελπίδες και τα όνειρα τους χωρίς περιορισμούς.

Τα 48 έργα – Δέντρα με τις ιστορίες τους, πλημμύρισαν χαρά, θαυμασμό και συγκίνηση τους επισκέπτες που βρήκαν το «δικό τους δέντρο» μέσα στην έκθεση. Την πρωτοβουλία τίμησαν ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, η Πρόεδρος του ΚΕΚ.Γ. Γεννηματάς κα  Χαρίκλεια Γιασιράνη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Διόδου» κος Σάββας Καλαθενός, ο περιφερειακός Σύμβουλος κος Δημήτρης Τσοπανάκης.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι ο Φωτογράφος Makos, η φιλόλογος Χαρά Κόντου, η Ευαγγελία Μουλά, η Χαρίκλεια Γιασιράνη και ο Σάββας Καλαθενός. 

Θερμές ευχαριστίες στον φωτογράφο Mako ο οποίος είχε την επιμέλεια της έκθεσης και στους υπεύθυνους του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου για την φιλοξενία.