Παιχνίδια με τον άνεμο στο «Όρτσα-Πρίμα» του ΑΣΙΑΘ Ρόδου

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαΐου ο αγώνας «ΟΡΤΣΑ – ΠΡΙΜΑ 2018» που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Ιξιάς.

Τα φετινά «Ορτσα – Πρίμα» έγιναν στη μνήμη του Μιχαήλ (Μίκη) Αντωνιάδη, μέλους του Συλλόγου ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2017. Ο ΑΣΙΑΘΡ τίμησε τη μνήμη του αείμνηστου Μίκη Αντωνιάδη, τηρώντας ενός λεπτού σιγής πριν την έναρξη των αγώνων και στην Τελετή Απονομών. Μέλη της οικογένειας του εκλιπόντα ήταν οι επίσημοι καλεσμένοι στις απονομές των επάθλων.

Ο τεχνικός αγώνας περιελάμβανε τέσσερις ιστιοδρομίες όρτσα – πρίμα, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν το Σάββατο και την Κυριακή. Το Σάββατο τα σκάφη που συμμετείχαν στον αγώνα συγκεντρώθηκαν στην περιοχή «Κάτω Πέτρες» λίγο πριν τις 11:00 και ο άνεμος που έπνεε ήταν βορειοδυτικής κατεύθυνσης – με ένταση περίπου 12 κόμβους.

Επικρατούσαν ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα κι έτσι η Επιτροπή αγώνα τις εκμεταλλεύτηκε όπως και τη διάθεση των συμμετεχόντων αφού πραγματοποίησε συνολικά τρεις ιστιοδρομίες όρτσα – πρίμα τη συγκεκριμένη μέρα. Μάλιστα, οι ιστιοπλόοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους εκτελώντας κάθε φορά δύο παλινδρομικές διαδρομές συνολικής απόστασης περίπου 5 μιλίων. Το θέαμα ήταν μοναδικό για όσους βρίσκονταν στις ακτές τις περιοχής και ψηλότερα στον λόφο του Μόντε Σμιθ και οι αγώνες διήρκησαν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Το πρωί της Κυριακής ο καιρός χάλασε τα σχέδια των ιστιοπλόων, αφού το δυνατό μπουρίνι που έπεσε στην περιοχή ανάγκασε την Επιτροπή αγώνα να ακυρώσει την τέταρτη ιστιοδρομία. Έτσι,  λαμβάνοντας υπόψη τις τρεις του Σαββάτου, η γενική κατάταξη και οι νικητές των δύο κλάσεων είναι η παρακάτω:

 

Κλάση Α 
Θέση    Σκάφος    
      Κυβερνήτης
1    ESTELLA             ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ
2    ΑΠΟΛΛΩΝ          ΚΩΣΤΑΣ ΙΜΣΙΡΙΔΗΣ
3    BLUE SHARK     ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ
4    ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ    ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤΑΥΡΑΣ
5    ΑΡΜΙΔΑ              ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ
6    ΑΠΟΛΛΩΝ          ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΑΛΗΒΑΝΗΣ
7    TWO CHOICES    ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΡΜΠΑΛΑΣ

Κλάση Β
Θέση    Σκάφος    
      Κυβερνήτης
1    ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ    ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΜΝΑΚΗΣ
2    DAS BOOT          ΔΗΜΗΤΡΗΣΣΤΑΜΑΤΑΣ
3    ΚΑΛΗΜΕΡΑ        ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΜΠΙΑΔΗΣ
4    ΑΛΟΥΣΤΙΝΑ        ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
5    ΝΙΚΟΛΑΟΣ         ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
6    ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ    ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
7    Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ  ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΥΡΑΚΑΣ
8    TUCACU              ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ


Το μεσημέρι της Κυριακής ακολούθησε η Τελετή για την απονομή των επάθλων στους νικητές στο κτίριο του Συλλόγου στο «Ζέφυρος», όπου οι ιστιοπλόοι είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν τον αγώνα και να δώσουν ραντεβού για τον επόμενο που θα διοργανώσει ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαΐου με προορισμό τη Σύμη.