Με επίπληξη τιμωρήθηκε 19χρονος για τη μεταφορά χασίς ση Ρόδο

Με επίπληξη τιμωρήθηκε 19χρονος για τη μεταφορά χασίς ση Ρόδο

Με επίπληξη τιμωρήθηκε 19χρονος για τη μεταφορά χασίς ση Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1165 ΦΟΡΕΣ

Από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου δικάστηκε ο 19χρονος Αιγύπτιος κατηγορούμενος ότι κατείχε και μετέφερε από την Αθήνα ποσότητα 371 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης την οποία παρέδωσε σε 22χρονο Αλβανό και 24χρονο Έλληνα στο νησί μας.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Ιούνιο του 2017 από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, οπότε και συνελήφθησαν και οι τρεις εμπλεκόμενοι.

Ωστόσο, επειδή ο νεαρός Αιγύπτιος ήταν ανήλικος, η υπόθεση διαχωρίστηκε ως προς αυτόν και την προηγούμενη εβδομάδα εκδικάστηκε από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου, το οποίο και κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κ. Αντωνίας Κωστοπούλου τον επίπληξε.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν στις 12 Ιουνίου 2017, όταν προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχε στη διάθεσή του εντόπισε τον 22χρονο Αλβανό και τον 24χρονο ημεδαπό την ώρα που έπαιρναν από το λιμάνι της Ακαντιάς ένα σακ βουαγιάζ που περιείχε 371 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, την ποσότητα θα την παρέδιδε ο 19χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος και θα λάμβανε το συνολικό ποσό των 230 ευρώ για τα ναρκωτικά (115 ευρώ από τον καθένα).

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και συνοδευόμενοι από τη δικηγόρο τους κ. Αντωνία Κωσταντοπούλου προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλβανός και ο ημεδαπός είχαν δηλώσει πως έρχονταν στη Ρόδο, να δουλέψουν την τουριστική σεζόν και καθώς είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών ζήτησαν από τον Αιγύπτιο να τους προμηθεύσει με 185 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης στον καθένα προκειμένου έτσι, να καλύψουν τις ανάγκες τους έως τον Νοέμβριο που θα τελείωνε η δουλειά τους.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας και οι τρεις είχαν αφεθεί ελεύθεροι, και στον Αλβανό και στον Έλληνα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας