Καταδικάστηκαν τρία άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκαν τρία άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκαν τρία άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 794 ΦΟΡΕΣ

Από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Ελάχιστα κατάφεραν να μειώσουν χθες στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, τις πρωτόδικες ποινές που τους είχαν επιβληθεί, οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα, 2 κιλών χασίς σε μορφή σοκολάτας και 934 γραμ. ηρωίνης, ενώ αθώος κρίθηκε ο τέταρτος συγκατηγορούμενός τους!

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ σε 40χρονο Αλβανό και κάθειρξη 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 25.000 ευρώ σε 34χρονο ομοεθνή του, ενώ 58χρονος Έλληνας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Σε ό,τι αφορά τον τέταρτο κατηγορούμενο της υπόθεσης, τον 32χρονο Αλβανό, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με την αστυνομία φερόταν ως ο «εγκέφαλος», κρίθηκε αθώος.

Σημειώνεται ότι πρωτόδικα τον Νοέμβριο του 2016, οι δύο Αλβανοί ηλικίας 40 και 34 ετών είχαν καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 12 ετών έκαστος, ο 32χρονος συμπατριώτης τους που χθες αθωώθηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη και ο Έλληνας σε 4 χρόνια φυλάκιση με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης, Μανώλης Κουτσούκος, Άκης Μεϊμάρης και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις αρχές Ιουλίου 2015 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι με συντονισμένη επιχείρηση κατάφεραν να εντοπίσουν 58χρονο Έλληνα που είχε έρθει στο νησί μας με τα ναρκωτικά και να συλλάβουν και τους τρεις άνδρες, αφού όμως είχε ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία με τους δύο Αλβανούς ηλικίας 34 και 40 ετών και προτού οι ουσίες καταλήξουν στην «αγορά» των τοξικομανών!

Στην ίδια υπόθεση φέρονταν να εμπλέκεται και ο 32χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ως ο «εγκέφαλος».

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, από την έρευνα που έγινε προέκυψε πως ο 32χρονος αλλοδαπός είχε συστήσει, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, στην οποία είχαν ενταχθεί ο 58χρονος και οι δύο Αλβανοί που συνελήφθησαν, με σκοπό τη μεταφορά, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση κατεργασμένης κάνναβης και ηρωίνης, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Ειδικότερα, ο 32χρονος φερόταν να εξασφάλιζε την προμήθεια των ναρκωτικών και με τη βοήθεια του 58χρονου τα μετέφερε στη Ρόδο, όπου τα παραλάμβαναν ομοεθνείς τους για τη διακίνησή τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία όλα ξεκίνησαν στις 8 Ιουλίου 2015 το πρωί όταν στο πλαίσιο καθημερινών και εντατικών ελέγχων που διενεργούνται στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου, εντοπίστηκε ο 58χρονος ο οποίος μόλις είχε αφιχθεί στο νησί μας με πλοίο της γραμμής.

Ο 58χρονος, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια σε έρευνα που του έγινε, κουβαλούσε ένα σάκο, ο οποίος περιείχε τέσσερις συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 934 γραμμαρίων (οι δύο συσκευασίες) και 2.090 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης σε μορφή σοκολάτα (στις άλλες δύο συσκευασίες).

Επίσης, στην κατοχή του 58χρονου βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και ένα εισιτήριο με το οποίο ταξίδεψε προς τη Ρόδο όπου αναγράφονταν το όνομά του, αλλά με διαφορετικό επίθετο (ψευδή στοιχεία).

Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος είπε πως τα ναρκωτικά τα μετέφερε για λογαριασμό του 32χρονου Αλβανού, όμως δεν γνώριζε σε ποιους θα τα έδινε.

Άμεσα λοιπόν, ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου με στόχο να εντοπιστούν οι παραλήπτες. Έτσι, απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας η πρώτη «παράδοση» έγινε στον 34χρονο Αλβανό με τον οποίο συναντήθηκε ο 58χρονος στ’ Αφάντου. Εκεί ο Αλβανός, αφού παρέλαβε 506 γραμμάρια ηρωίνης και 1049 γραμμάρια χασίς σοκολάτα και έδωσε στον 58χρονο το ποσό των 130 ευρώ, οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» και τον συνέλαβαν.

Στην συνέχεια ακολούθησε το δεύτερο ραντεβού στην Παστίδα με τον 40χρονο, ο οποίος παρέλαβε από τον Έλληνα 426 γραμμάρια ηρωίνης έναντι του ποσού των 585 ευρώ και βέβαια και η δεύτερη σύλληψη.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 715 ευρώ, που προορίζονταν ως αμοιβή για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε ο 34χρονος, ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών,
• 165 ευρώ, που κατείχε ο 40χρονος και
• δύο κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος δράστης διέμενε παράνομα στη χώρα μας.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και μετά τις απολογίες τους είχαν κριθεί και οι τρεις προσωρινά κρατούμενοι.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας