Πόσα ακόμα τροχαία στους δρόμους της Ρόδου;

Υπογραφές συγκεντρώνουν, όπως μαθαίνουμε, οι κάτοικοι της Καλάθου και των γύρω περιοχών, για την άμεση λήψη μέτρων, από κάθε αρμόδια αρχή για να μειωθούν στο ελάχιστο τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στην περιοχή τους.

Αφορμή για το γεγονός αυτό, το χθεσινό ατύχημα (σύγκρουση οχημάτων), από το οποίο ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός αλλά μόνο υλικές ζημιές.

Στο συγκεκριμένο οδικό σημείο, έχουν καταγραφεί πέντε θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια, ενώ οι κάτοικοι όταν χρειάζεται να περάσουν από τη μια μεριά του δρόμου στην άλλη, κάνουν τον... σταυρό τους καμιά δεκαριά φορές.

Όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί (τοποθέτηση πινακίδων, διαβάσεις πεζών, έλεγχοι τροχαίας), δεν απέδωσαν το αναμενόμενο δυστυχώς.

Οι κάτοικοι τώρα ζητούν αφενός πιο αυστηρούς ελέγχους της τροχαίας, αφετέρου όμως και τοποθέτηση «πεζοφάναρου» που θα μειώσει κατά πολύ τα ατυχήματα.

Όλα αυτά θα έπρεπε ήδη να είχαν γίνει. Αλλά δυστυχώς, στη χώρα μας, όπως όλοι γνωρίζουμε καλά, οι αποφάσεις λαμβάνονται είτε κατόπιν... εορτής, είτε κατόπιν τραγωδίας..!