Μιχάλης Κουτσούκος:  "Γιατί αποφάσισα να ασχοληθώ  ενεργά με τη Νέα Δημοκρατία"

Συγκροτημένος, αποφασισμένος αλλά και πολιτικά προσγειωμένος εμφανίζεται ο συμπολίτης μας κος Μιχάλης Κουτσούκος, ο οποίος αποφάσισε να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ρόδου της Νέας Δημοκρατίας, στις επικείμενες εκλογές.

Μιλώντας στη “ΡΟΔΙΑΚΗ”, ανέλυσε μεταξύ των άλλων τους στόχους του και  την απόφασή του να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά με τα κοινά  ενώ υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα να προσφέρουν όλοι στον κοινό αγώνα, προς όφελος της κοινωνίας και των συμπολιτών μας.

Κ. Κουτσούκο, τι ώθησε ένα νέο άνθρωπο όπως είστε εσείς, τη δεδομένη χρονική στιγμή να ασχοληθεί με τα πολιτικά δρώμενα και συγκεκριμένα με την ΔΗΜΤΟ Ρόδου της Νέας Δημοκρατίας;
Ο  ιδεολογικός μου προσανατολισμός κ. Μαστή, ήταν ανέκαθεν προς τη Νέα Δημοκρατία είτε λόγω οικογενειακής παράδοσης είτε λόγω προσωπικών εμπειριών με την ενεργό μου συμμετοχή στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Ε.Μ.Π. και στη ΦΠΚ Πρωτοπορία του Παν. Κύπρου.

Αυτό ήταν το ιδεολογικό υπόβαθρο που δομήθηκε σταδιακά με τα χρόνια. Αντίθετα με την κυρίαρχη τάση των νέων ανθρώπων, που εν μέρει είναι και δικαιολογημένη, αν αναλογιστούμε που έφτασε η χώρα, για απαξίωση της πολιτικής σκηνής θεωρώ ότι η κριτική από τον καναπέ και η απάθεια εμβαθύνει και ενισχύσει τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση. 

Μία κρίση που η αφετηρία της ήταν κοινωνική, μετατράπηκε σε οικονομική και τείνει να καταστεί και εθνική εξαιτίας της επικίνδυνης πολιτικής της συγκυβέρνησης, Σε προσωπικό επίπεδο λοιπόν αντί να αποστασιοποιηθώ από τα δρώμενα θεώρησα ότι μόνο η ενεργή συμμετοχή μπορεί να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για λύσεις, τουλάχιστον σε ότι αφορά την τοπική κοινωνία. Δηλαδή μία οργάνωση κοντά στην κοινωνία που να ακούει και να ακούγεται. 

Με την δράση μας ως Δημοτική Τοπική Οργάνωση  μπορούμε να ωθήσουμε και άλλους ανθρώπους και υγιείς δυνάμεις στις επάλξεις ώστε τα ζητούμενα της κοινής ευημερίας και προόδου να καταστούν εφικτά. 

Ποιο είναι το όραμα σας και τί πραγματικά πιστεύετε ότι μπορεί να καταφέρει κάποιος μέσω του κατώτερου κομματικού οργάνου της Ν.Δ., μίας ΔΗΜΤΟ;
Φιλοδοξώ να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο στο οποίο ο πολίτης θα μπορεί να ακουστεί και να μας κρίνει. Όμως αυτό είναι το ένα σκέλος. Το άλλο και το σημαντικότερο είναι να μπορέσουμε να του προσφέρουμε ρεαλιστικές προτάσεις και λύσεις. Η τοπική μας κοινωνία έχει πολλά προβλήματα που τα ξέρουν καλύτερα από όλους αυτοί που τα αντιμετωπίζουν καθημερινά, προβλήματα που όμως επισκιάζονται από τη δυναμική αυτού του τόπου και που τελικά φθάνουν διαστρεβλωμένα στον τελικό τους αποδέκτη. 

Το κλειδί για να καταφέρουμε να τα αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά είναι η συνεργασία. Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε φορείς, επιμελητήρια και τεχνοκράτες με μια σειρά εκδηλώσεων και ημερίδων, οι οποίοι θα δομήσουν προτάσεις. Κατόπιν αυτές τις προτάσεις σε συνεργασία με τα υπόλοιπα κομματικά όργανα και στελέχη, θα τις προωθήσουμε στα ανώτερα κλιμάκια της παράταξης.

Έτσι απλά και χωρίς μαγικά ραβδιά μπορούμε να πετύχουμε το αυτονόητο, η τοπική κοινωνία να συμμετέχει στις αποφάσεις που την αφορούν και να μην είναι απλά ο τελικός αποδέκτης τους. Να ευνοήσουμε την αμεσότητα της Δημοκρατίας.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η τοπική κοινωνία της Ρόδου;
Εκτός από την απροκάλυπτη στοχοποίηση του τόπου μας από το καταστροφικό δίδυμο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την υπερφορολόγηση των τουριστικών επιχειρήσεων, την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. την επικίνδυνη και πρόχειρη εξωτερική πολιτική, υπάρχουν και συγκεκριμένα προβλήματα που αναγνωρίζονται μεν αλλά δεν αντιμετωπίζονται ρεαλιστικά δε.

Τέτοια ζητήματα είναι ο σωστός πολεοδομικός σχεδιασμός με τη μονομερή ανάπτυξη συγκεκριμένων περιοχών, το ενεργειακό αποτύπωμα των δημοσίων κτιρίων, η ποιότητα και η επάρκεια των αποθεμάτων νερού, η έλλειψη τεχνοκρατικής σκέψης κλπ, τα οποία μόνο μέσα από σαφή πλαίσια συνεργασίας με τους κατάλληλους φορείς μπορούν να αναδειχθούν στον κατάλληλο βαθμό. Συνηθίζουμε να θίγουμε “εύκολα” ζητήματα και μόνο επιφανειακά, αυτό μπορεί να αλλάξει με πρωτεργάτη τη ΔΗΜΤΟ Ρόδου. Αν σύρουμε πρώτα εμείς το χορό είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Πιστεύετε ότι η Νέα Δημοκρατία θέτει στο τραπέζι τα προβλήματα που επισημαίνετε;
Η Νέα Δημοκρατία είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα διάφορα ζητήματα. Διαχρονικά, θίγει θέματα taboo με το όποιο πολιτικό κόστος.

Μπορεί ορισμένες φορές να εκφράζονται και διαφορετικές απόψεις, γεγονός που αποδεικνύει την πολυφωνία και την ακηδεμόνευτη άποψη αυτού του πολιτικού κόμματος, όμως η διάθεση της παράταξης για νοικοκύρεμα του κράτους είναι έκδηλη και ομόφωνη.

Έχει σαφές οργανόγραμμα με τις αρμοδιότητες της ΔΗΜΤΟ να είναι ξεκάθαρες. Αυτές τις αρμοδιότητες και δυνατότητες είναι που θέλουμε να αξιοποιήσουμε την επόμενη μέρα των εκλογών.

Ποιο είναι το μήνυμα που πρέπει να κρατήσουν οι Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισες για τις εκλογές της Κυριακής;
Για να έχει κάποιος το δικαίωμα να υποστηρίζει ότι ασκεί γόνιμη και όχι στείρα κριτική έχει και την υποχρέωση να αντιπροτείνει και να συνδιαμορφώνει λύσεις. 

Καλώ λοιπόν με ειλικρινές μήνυμα ενότητας, όλο το εκλογικό σώμα να πιστέψει ότι μπορεί και πρέπει να συμμετέχει και μετά τις εκλογές. 

Σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου και να μου δώσετε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί την Προσπάθεια για τον τόπο που αγαπάμε και για την παράταξη που μας εκφράζει. 
Πρέπει να μετατρέψουμε το φαύλο κύκλο της καταστροφής και της απάθειας σε πυραμίδα δημιουργίας και συμμετοχής. Εκεί.. από τη βάση!

Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα.
Ο Μιχάλης Κουτσούκος γεννήθηκε στη Ρόδο, στις 24 Οκτωβρίου 1985. Το 2008 απέκτησε το δίπλωμα του Μηχανικού Μεταλλείων – Μεταλλουργού από το Ε.Μ.Π. και το 2012 απέκτησε το δεύτερο δίπλωμα του, αυτό του Μηχανολόγου Μηχανικού από το Παν. Κύπρου. 

Το 2013 ίδρυσε μαζί με τη σύζυγο του Λέιντα Πιπέρη (επίσης μηχανικό μεταλλείων – μεταλλουργό Ε.Μ.Π.) την τεχνική – εμπορική εταιρεία professional hotel services που δραστηριοποιείται στο χώρο των ηλεκτρομηχανολογικών μελετών και εξοπλισμών. Έχει μια κόρη, τη Βίλμα που είναι 16 μηνών. 

Είναι μέλος του τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδας και του επιστημονικού τεχνικού επιμελητηρίου Κύπρου. Πρώην στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ε.Μ.Π. και μέλος της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας.