Ανεπίτρεπτο ατόπημα από βουλευτή

Ανεπίτρεπτο ατόπημα από βουλευτή

Ανεπίτρεπτο ατόπημα από βουλευτή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 181 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο δάσκαλος Παναγιώτης Γιαμαίος


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ναζί κι ο Ναζισμός του Α. Χίτλερ υπήρξε η μεγαλύτερη κηλίδα στην ιστορία του 20ού αιώνα, αφού αιματοκύλησε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Και σίγουρα συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτήν και οι θηριωδίες τους – πέρα από τα πεδία των μαχών- με τις μαζικές εκτελέσεις αμάχων ανά την Ευρώπη, με αποκορύφωμα το ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Κι αυτό θα αποτελεί εσαεί όνειδος και απύθμενη κατάπτωση για το ανθρώπινο γένος. Όσοι είναι σήμερα συνειδητά νοσταλγοί τέτοιων ιδεολογικών ρευμάτων είναι εν δυνάμει σκυταλοδρόμοι του παρανοϊκού εκείνου καθεστώτος! Συνώνυμου της βίας, της επιθετικότητας, της επιβολής, της κτηνωδίας και του θανάτου.

Χθες άκουσα έναν ανιστόρητο και βλάσφημο – λυπάμαι για τους χαρακτηρισμούς - Έλληνα βουλευτή, ονόματι Γιώργο Κυρίτση, που δήλωσε στεντορείως τούτο: «Ο δυτικός πολιτισμός έστειλε εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων και οι δυτικές κοινωνίες ψηφίζουν τους πολιτικούς απογόνους αυτών που το έκαναν. Για τους ισλαμιστές δεν υπάρχει κάτι ανάλογο καταγεγραμμένο».

Ορθή η πρώτη του παρατήρηση. Η δεύτερη, όμως, αποτελεί ασέβεια, βλασφημία, ιεροσυλία θα έλεγα, και ανεπίτρεπτη άγνοια για κοινοβουλευτικό άνδρα! Σε τι διαφέρει ο θάλαμος αερίων από την ξιφολόγχη, το μαχαίρι, τη φωτιά, τον πνιγμό, τον εξανδραποδισμό; Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο θάνατος!

Δε διάβασε ποτέ ο κ. Κυρίτσης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων; Τη Γενοκτονία των Ποντίων; Τη γενοκτονία των υπόλοιπων Ελλήνων της Μικράς Ασίας; Ποιοι κάνανε αυτές τις ανείπωτες θηριωδίες; Χριστιανοί ή μουσουλμάνοι; Δε θα τρίζουν τα κόκαλα 2.500.000 χριστιανών (Αρμενίων και Ελλήνων) που σφαγιάστηκαν, πυρπολήθηκαν, πνίγηκαν (σε πηγάδια και θάλασσα) κατακρεουργήθηκαν, αφανίστηκαν; Είναι θέμα άγνοιας, αμνησίας, αφασίας; Όλων μαζί;

Καλώς! Αυτά δεν τα γνωρίζει. Δε διάβασε την καταστροφή της Χίου, το Μάρτιο του 1822, όπου σφαγιάστηκαν 40.000 ψυχές απ’ τις 120.000 που ζούσαν στο νησί; Σκοτώθηκαν όλα τα παιδιά κάτω των 3 ετών, οι άντρες από 12 και πάνω και οι γυναίκες από 40 και πάνω.

Κι ο Τούρκος Τοποτηρητής της Χίου, ο Βαχίτ πασάς, που κατέγραψε τα συμβάντα, στην αναφορά του προς την Υψηλή Πύλη κατέληγε: «[…] Το αίμα έρρευσε ποταμηδόν…».

Ο ίδιος ο τοποτηρητής, μάλιστα, μαζί με την αναφορά του αυτή έστειλε στο ….αφεντικό του, στην Πόλη, 5 φορτία με κομμένα κεφάλια και 2 φορτία με κομμένα αυτιά! (ιερέων προεστών και επαναστατών). Δε διάβασε, ακόμη, για το ολοκαύτωμα στο Μελιδόνι της Κρήτης, το 1824, όπου 370 γυναικόπαιδα και 30 οπλοφόροι βρήκαν τραγικό θάνατο, αφού κάηκαν ζωντανοί από τους αιμοβόρους μουσουλμάνους του Χουσεΐν; Δεν παρακολουθεί- συχνά- πυκνά- τα ομαδικά εγκλήματα των σημερινών ισλαμιστών σ’ Ανατολή και Δύση; Πού ζει;

Θα παραθέσω δύο μόνο μαρτυρίες- ντοκουμέντα από τις χιλιάδες παρόμοιων φρικτών γεγονότων κατά την περίοδο 1914 – 1923 στον Πόντο και στην ευρύτερη Μικρά Ασία, όπου έλαβε χώρα η απεχθέστατη εκείνη Γενοκτονία.

Α. « […} Οι περισσότεροι εκλιπαρούν τον θάνατον. Στην πόλη Μεζερέχ ξαφνικά ακούσαμε φωνές περίπου τριακοσίων μικρών παιδιών, μαζεμένων σε κύκλο. Είκοσι τσανταρμάδες-χωροφύλακες που κατέβηκαν από τα άλογά τους, χτυπούσαν σκληρά και ανελέητα τα παιδιά με τα μαστίγια και τα τρυπούσαν με τα ξίφη τους για να μην κλαίνε. Το θέαμα ήταν πρωτοφανές, φρικώδες! Τα παιδάκια έσκυβαν κι έβαζαν τα χεράκια τους πάνω στο κεφάλι για ν’ αποφύγουν τα χτυπήματα. Μία μητέρα που όρμησε για να σώσει το παιδί της δέχτηκε το ξίφος στην καρδιά κι έπεσε καταγής. Πάθαμε νευρική κρίση! Παντού βλέπαμε πτώματα γυναικών, παιδιών και γερόντων…»

Β. Το χωριό Φούλατζικ «Φωλίτσα» της Βιθυνίας, ήταν μια ακμάζουσα ελληνορθόδοξη κοινότητα. Οι Τούρκοι το ονόμαζαν «Κιουτσούκ Γιουνανιστάν», δηλαδή Μικρή Ελλάδα. Στις 21 Ιουνίου 1920 το χωριό περικυκλώθηκε από ισχυρή τουρκική δύναμη πάνοπλων τμημάτων, λεηλατήθηκε και το 80% του πληθυσμού του βρήκε φρικτό θάνατο.

[…] Οι άντρες του χωριού, τριακόσιοι περίπου, από 14 ετών και άνω συγκεντρώθηκαν με τη βία στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Μπήκε μέσα ο σαδιστής Τζεμάλ-μπέης και, μπροστά στα μάτια των άλλων εγκλείστων, βασάνισε με απερίγραπτη βαρβαρότητα τον εβδομηντάχρονο ιερέα και εθνομάρτυρα παπα- Φίλιππο.

Του πέρασε καπίστρι στο λαιμό και χαλινάρι στο στόμα, του έβγαλε με μαχαίρι το ένα του μάτι, τον έσυρε στο Ιερό, κι εκεί τον έσφαξε σαν αρνί επάνω στην Αγία Τράπεζα. Έπειτα έσυραν το σώμα του έξω, με το κεφάλι να κρέμεται, τον έδεσαν πίσω από ένα άλογο, τον έσυραν στους δρόμους του χωριού και τον πέταξαν σε μια χαράδρα.

Στη συνέχεια έδεσαν απ’ έξω την πόρτα της εκκλησίας και έβαλαν φωτιά για να κάψουν ζωντανούς τους κλεισμένους…».

Δε γνωρίζει, ακόμη, για τις ατελείωτες πορείες θανάτου; Δεν ξέρει τίποτα για τα τάγματα εργασίας, τα Αμελέ Ταμπουρού, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 250.000 χριστιανοί; Δεν άκουσε κάτι για τα πολυπληθή καραβάνια των Μικρασιατών που οδηγήθηκαν σε απόκρημνες ρεματιές και χαράδρες, έξω από πόλεις και χωριά, όπου σφαγιάστηκαν και ρίχτηκαν στα τάρταρα;

Δε γνωρίζει τίποτα για το Γκιαούρ Νταγ (το βουνό των απίστων), όπου τριάντα χιλιάδες Έλληνες αιχμάλωτοι πέθαναν από τις κακουχίες, εργαζόμενοι σκληρά για να ανοίξουν δρόμο που θα καθιστούσε τον ορεινό αυτό όγκο προσπελάσιμο;

Τόμοι έχουν γραφτεί για την …επιτυχή υλοποίηση αυτού του σατανικού σχεδίου από πλευράς των Τούρκων, δηλαδή των μουσουλμάνων, του οποίου, πράγματι, και τότε εμπνευστές ως ένα βαθμό ήταν Γερμανοί αξιωματούχοι, και το οποίο έστειλε τελικά στο θάνατο εκατομμύρια ψυχές!

Γιατί μιλά με τέτοια ελαφρότητα για μη καταγεγραμμένα ανάλογα γεγονότα για τους ισλαμιστές, δηλαδή τους μουσουλμάνους;

Μήπως γνωρίζει κι αυτός μόνο για το «συνωστισμό της Σμύρνης», όπως και κάποιοι άλλοι σύγχρονοι «ιστορικοί» και νεοφανείς πολιτικοί αστέρες;

Ντροπή!

Ή κατά το Ομηρικό: Αιδώς Αργείοι!!!

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B