Εκστρατεία «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη»

Το ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Αφάντου συμμετέχει για μία ακόμα φορά σε πρωτοβουλίες που έχουν σαν στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών και πολιτών απέναντι στην προστασία ακτών και θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Με σκοπό να προβάλλει το σημαντικό πρόβλημα των απορριμμάτων στο περιβάλλον και την ανάγκη πρόληψης της ρύπανσης, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος-HELMEPA συντονίζει για 5η συνεχή χρονιά στη χώρα μας, στο διάστημα 4 - 25 Μαϊου 2018, την εκστρατεία «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη», που θεσπίστηκε το 2014 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης και δράσης:
• Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Διεύθυνση Περιβάλλοντος
• Δήμος Ρόδου, Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης
•  Ε.Ε.Α.Α. Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης

«Καλούμε όλους όσους θελήσουν να συνεισφέρουν εθελοντικά στην προσπάθεια μας την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, 9.00-11.00 να έρθουν στην παραλία Αφάντου (σημείο συνάντησης Γκολφ Αφάντου). 
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου με την βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων και προγραμμάτων (Tablet - Marine LitterWatch) θα καταγράφει σκουπίδια,  αποτσίγαρα, καλαμάκια, πλαστικά μπουκάλια, κ.α., μαζί με τους μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς και σε συνεργασία με το δήμο Ρόδου θα παρέχει τα υλικά πρώτης ανάγκης (γάντια μιας χρήσης και σακούλες απορριμμάτων).

*Προηγείται ενημέρωση από τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Πεταλούδων για την σημασία της δράσης και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μαθητών και συνοδών εκπαιδευτικών. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες καθαρισμού ακτών και δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.