Δ. Κρεμαστινός: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου πίστευε ότι η χώρα πρέπει να δανείζεται για να παράγει και να εξάγει τα προϊόντα της»

Δ. Κρεμαστινός: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου πίστευε ότι η χώρα πρέπει να δανείζεται για να παράγει και να εξάγει τα προϊόντα της»

Δ. Κρεμαστινός: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου πίστευε ότι η χώρα πρέπει να δανείζεται για να παράγει και να εξάγει τα προϊόντα της»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 228 ΦΟΡΕΣ

Και τα κέρδη να κατευθύνονται προς το κοινωνικό κράτος και τους αδύναμους οικονομικά πολίτες

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, ευρισκόμενος στα Χανιά για την παρουσίαση του βιβλίου του, παρέθεσε ομιλία με θέμα: «Ανδρέας Παπανδρέου: Εθνική Στρατηγική, Παρελθόν και Μέλλον» σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε για πρώτη φορά σε δημόσια εκδήλωση με θέμα τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου από την ημέρα που εκείνος “έφυγε”, εξηγώντας ότι «οι λόγοι που δεν έχω μιλήσει είναι γιατί πιστεύω ότι ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να τα κρατήσει για τον εαυτό του τα προσωπικά και οικογενειακά θέματα ενός ανθρώπου όταν μπαίνει στο σπίτι του.

Άλλωστε για 8 χρόνια ήμουν μαζί του ως γιατρός. Και αποφάσισα να μιλήσω πολιτικά τώρα γιατί γράφονται βιβλία, λέγονται πράγματα που δεν είναι σωστά και αλλάζει η πολιτική ιστορία του τόπου. (...) Παραποιούνται από αυτούς που έχουν πολιτικό συμφέρον να τα παραποιήσουν» σημείωσε ο κ. Κρεμαστινός τονίζοντας ότι εάν σήμερα ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου «η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά. Δεν μπορώ να σας πω πώς θα είχε γραφτεί αλλά σίγουρα δεν θα είχε γραφτεί με αυτόν τον τρόπο. Ασφαλώς θα ήταν προς όφελος της χώρας μας».

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός αναφέρθηκε ειδικότερα στην οικονομική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου, εξηγώντας ότι άφησε τη χώρα στο καλύτερό της σημείο με ένα χρέος 65%του ΑΕΠ το οποίο μετά από 15 χρόνια που η χώρα χρεοκόπησε έφτασε στο 120% του ΑΕΠ, για να είναι σήμερα στο 180% του ΑΕΠ.

Βασικοί υπεύθυνοι της χρεοκοπίας των 15 ετών που ακολούθησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν τα τελευταία 5 χρόνια από τα 15. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δημήτρης Κρεμαστινός «κυβέρνηση τότε δεν ήταν πλέον το ΠΑΣΟΚ αλλά η Νέα Δημοκρατία η οποία παρέδωσε μια χώρα ουσιαστικά σε χρεοκοπία. Κατά την τελευταία αυτή 5ετία ενώ η Νέα Δημοκρατία έβλεπε ότι η χώρα χρεοκοπεί δεν έλαβε κανένα μέτρο για να το αποτρέψει, αντίθετα χειροτέρευσε την κατάσταση σε βαθμό που να είναι ουσιαστικά μη αναστρεπτή».

Για την πολιτική Παπανδρέου ο Δημήτρης Κρεμαστινός συνέχισε τονίζοντας:

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου πίστευε ότι η χώρα πρέπει να δανείζεται για να παράγει και να εξάγει τα προϊόντα της και τα κέρδη να κατευθύνονται προς το κοινωνικό κράτος και τους αδύναμους οικονομικά πολίτες. Όσον αφορά την εθνική στρατηγική της χώρας ο Παπανδρέου πίστευε στο δόγμα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και είχε επιτύχει η χώρα να έχει άριστες σχέσεις με τη Σοβιετική Ένωση και τον τρίτο κόσμο ενώ παρέμενε μέσα στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η ευέλικτη εξωτερική πολιτική εξασφάλισε τα καλύτερα χρόνια ηρεμίας για την Ελλάδα και διασφάλισε κατά τον καλύτερο τρόπο τα ελληνικά συμφέροντα.

Ακόμα και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είχε επιτύχει το μορατόριουμ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ούτως ώστε οι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο να περιοριστούν ουσιαστικά με το σύμφωνο Παπούλια - Γιλμάζ.

Για την Κύπρο, είχε πιστέψει και εφαρμόσει το ενιαίο αμυντικό δόγμα. Και είχε πιέσει για να αγοραστούν οι πύραυλοι SS300 πιστεύοντας ότι όταν δεν είσαι ισχυρός δεν μπορείς να κάνεις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τη γείτονά σου. Σήμερα, δυστυχώς, όλα αυτά έχουν αλλάξει. Για αυτό και πρέπει εάν θέλουμε καλύτερες μέρες πρέπει να βαδίσουμε πάνω σε αυτά τα βήματα.»

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa