Το Βενετόκλειο άφησε «μεταξεταστέο» τον Ιβίσκο!

Το Βενετόκλειο το γνωρίζουμε όλοι ως σχολείο. Επομένως, περιμένουμε από την ομάδα μπάσκετ που φέρει το όνομά του να «διδάσκει» όταν αγωνίζεται. Και το έκανε με «εκκωφαντικό» τρόπο στον τελικό του 3ου εργασιακού τουρνουά που διοργάνωσε το Ροδίων Άθλησις.

Το Βενετόκλειο μάς θύμισε γιατί δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε, ακόμη και όταν όλα δείχνουν να είναι εναντίον μας ή όταν απλά η Τύχη μάς έχει γυρίσει την πλάτη. Ξεκινώντας στον τελικό, βρέθηκε να χάνει 20-0 και 25-2 (28-9 στο δεκάλεπτο!), με τον Ιβίσκο να έχει «τρελά» ποσοστά ευστοχίας από τη γραμμή του τριπόντου.

Ο Γιώργος Καστέλλας πέτυχε στο α’ ημίχρονο 5/5 τρίποντα και ο Παναγιώτης Φυλτζανίδης 5/7 ενώ ο ρυθμός του ταίριαζε «γάντι» αφού είχε καταφέρει να επιβάλλει τον δικό του.

Το Βενετόκλειο άντεχε με τους Τσιγάρο και Μαυρονικόλα Χ. όμως η ανατροπή άρχισε να «υφαίνεται» για τα καλά όταν «πήρε μπροστά» ο Στέφανος Κουτσούκος (55-51, 59-55) με τεράστιες βοήθειες από τον Μαυρονικόλα Π. (επιθετικό ριμπάουντ και 59-57 στο 33’).
 


Ο Κώστας Τσαλίκης έκανε το 62-57, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά νευρικές από τη γραμμή των βολών. Η ισοφάριση ήρθε από τα 6.75μ. με τον Κώστα Γκόνο στο 36’ για να κάνει στη συνέχεια ο Τσαλίκης το 64-62. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ο Ιβίσκος είχε προβάδισμα στον αγώνα…
 


Τσιγάρος και Κουτσούκος διαμόρφωσαν το 64-66 στα 2’.19’’ πριν το φινάλε με τον δεύτερο να κάνει και το 67-69. Ο Μαρουλλάκης, στα 43’’, ισοφάρισε πάλι από τη γραμμή και με τον ίδιο τρόπο ο Μαυρονικόλας Π. έγραψε το 69-71. Οι δύο ομάδες είχαν από 1/2 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα της «ρώσικης ρουλέτας» με το οποίο διαμόρφωσαν το τελικό 70-72.
 


Ένταση με τη λήξη
Οι παίκτες του Βενετοκλείου άρχισαν να πανηγυρίζουν όμως κοντά στη γραμματεία ο Παντελής Μισσού με τον Φίλιππο Γκόνο λογομαχούσαν και σπρώχνονταν αλλά γρήγορα μπήκαν στη μέση οι συμπαίκτες τους και τους απομάκρυναν, με τον προπονητή του Ιβίσκου να ανοίγει διάλογο με τον Κώστα Γκόνο.

Το συμβάν έληξε εκεί ενώ το Φύλλο Αγώνος αναφέρει: «Με τη λήξη του αγώνα ο Α’ προπονητής της Α’ ομάδας Μισσού Π. λογομάχησε και αλληλοσπρώχθηκε έντονα με τον παίκτη της Β’ ομάδας Γκόνο Φ. Στη συνέχεια τους χώρισαν οι υπόλοιποι παίκτες».
 


Δεκάλεπτα: 28-9, 44-29(ημιχρ.), 55-51, 70-72

Διαιτητές: Νικηφορίδης, Μητσού

Ιβίσκος (Μισσού): Πατινιώτης, Καραγιάννης 6, Καμπουράκης 2, Καστέλλας 17(5), Τσιτσούλας 2, Μαρουλλάκης 8, Φυλτζανίδης 19(6), Τσαλίκης 12(2), Κουμνάκης, Φιλιππόπουλος 4.
Βενετόκλειο ’97 (Παππάς): Γκόνος Φ. 7(1), Γκόνος Κ. 6(1), Μαυρονικόλας Χ. 7(1), Βασιλειάδης 2, Λαμπαδάκης, Κουνάκης, Τσιγάρος 10, Κουτσούκος 24(2), Μαυρονικόλας Π. 16.
 


Πολυτιμότερος ο Κώστας Γκόνος
Το κοινό ήταν αυτό που αποφάσισε πως MVP του τελικού ήταν ο Κώστας Γκόνος, «κλέβοντας» τη δόξα από τον συμπαίκτη του, Στέφανο Κουτσούκο.

Την απονομή έκανε ο Τέλης Χατζηφούντας του Ροδίων Παιδεία, όπως και στον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, Κώστα Τσαλίκη του Ιβίσκου.