Καταγγελία του Θ. Σωτρίλλη για έλλειψη ακτινογραφικών φιλμ στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Έλλειψη ακτινολογικών φιλμ από το Νοσοκομείο της Ρόδου, κατήγγειλε ο γνωστός γιατρός του νησιού μας και αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Θωμάς Σωτρίλλης μιλώντας χθες στη ΡΟΔΙΑΚΗ.

Ο κ. Σωτρίλλης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση και τόνισε ότι για την εξυπηρέτηση των ασθενών, ακολουθείται διαδικασία μεταφοράς των ακτινογραφιών μέσω... κινητών τηλεφώνων!
Ειδικότερα, σημείωσε ότι οι ασθενείς αναγκάζονται (ελλείψει ακτινολογικών φιλμ) να φωτογραφίζουν τις ακτινογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα (!) και στη συνέχεια να προβάλουν τη φωτογραφία – ακτινογραφία στον γιατρό της αρμόδιας κλινικής.

Ο κ. Σωτρίλλης, χαρακτήρισε απαράδεκτη και επιστημονικά μη ορθή τη διαδικασία αυτή, σημειώνοντας ότι έπρεπε ήδη να έχει δοθεί λύση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου.  

Από την πλευρά της, η διοικήτρια του Νοσοκομείου της Ρόδου κα Κατερίνα Χατζηστρατή, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και ότι μπορεί να υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στη μεταφορά ή την παράδοση των αναλώσιμων υλικών, που να οφείλεται σε διάφορους λόγους.