Φυλάκιση τριών ετών σε Ροδίτη για κλοπές

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 24χρονο Ροδίτη ο οποίος κατηγορούνταν για κλοπές σε σπίτια και καταστήματα της περιοχής μας.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γιάννη Κοκκινογένη του μείωσε την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί (είχε καταδικαστεί τον Οκτώβριο του 2014 σε φυλάκιση 4 ετών) κατά ένα έτος.

Ο 24χρονος είχε συλληφθεί στις 24 Ιουνίου 2014 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης 24 Ιουνίου, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε από δυο κατοικίες και ένα καταστήματα στην πόλη της Ρόδου διάφορα προσωπικά αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Αστυνομικοί που διερευνούσαν σχετική  καταγγελία εντόπισαν τον δράστη βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας μέσα σε ερειπωμένη κατοικία και βρήκαν στην κατοχή του τα κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν.

Χθες το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Κοκκινογένη, έδωσε μία ακόμη ευκαιρία στον 24χρονο, επιβάλλοντας του την παραπάνω ποινή.