Ζητούν νέα και δίκαιη συγκρότηση του υπηρεσιακού συμβουλίου

Να συγκροτηθεί δίκαια το Υπηρεσιακό Συμβούλιο,  με βάση τις έδρες αλλά και τα πληθυσμιακά κριτήρια ανάμεσα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα ζητούν με επιστολή τους προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου  που αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για αδικία και αποκλεισμό και με αφορμή την συζήτηση που έχει προγραμματιστεί για το νέο διοικητικό σχέδιο  «Κλεισθένης1» αναφέρουν τα εξής:

«Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ερμούπολη Σύρου θα γίνει συζήτηση επί του περιεχομένου του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»

Περιμένουμε η όποια απόφασή σας να περιλαμβάνει και το θέμα της συγκρότησης και λειτουργίας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου με την εκ μέρους σας απαίτηση για άρση της απαράδεκτης διάκρισης εις βάρος των υπαλλήλων που υπηρετούν στις ΠΕ Δωδεκανήσου που αποκλείονται από τη συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. 

Πρόσφατα ο Περιφερειάρχης δήλωσε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι το σχέδιο,  αφού παρά τις επανειλημμένες φραστικές κυβερνητικές εξαγγελίες, κανένα θέμα της νησιωτικής Ελλάδας δεν ρυθμίζεται μέσα από τις διατάξεις του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου που κατατέθηκε. Επίσης επεσήμανε την ιδιαιτερότητα και πολυπλοκότητα του νησιωτικού χώρου τονίζοντας ότι αξίζει και η Ρόδος του 50% του πληθυσμού αυτής της Περιφέρειας, σεβασμό.

Εδώ και ένα χρόνο γινόμαστε αποδέκτες ευχάριστων υποσχέσεων στο αόριστο μέλλον για την απαλοιφή της αισχρής προϋπόθεσης της υπηρεσίας στην Έδρα των περιφερειών για να μπορεί ένας Διευθυντής να διοριστεί στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Μην μας εξωθήσετε σε  περαιτέρω διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις. H λίαν προσεχώς αναπόφευκτη παρουσία μας  στις δικαστικές αίθουσες για την απαράδεκτη λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου δηλητηριάζει το ήδη τεταμένο κλίμα.

Τα παραπάνω υπαγορεύουν και επιτάσσουν τις ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ προς την κυβέρνηση, για την προσθήκη άρθρου – τροπολογίας στη διάταξη του άρθρου 30 παρ. 3 του Ν. 4369/2016 με την απαλοιφή του κριτηρίου της υπηρεσίας στην έδρα της Περιφέρειας  ως κριτηρίου επιλογής για τα μη αιρετά μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Δεν ανεχόμαστε πλέον να αντιμετωπιζόμαστε με αδικαιολόγητες διακρίσεις. «Οικοδομούνται θεμέλια» ενιαίας περιφερειακής συνείδησης και ενότητας όταν  αίρονται οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες.

Για τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι εκπρόσωποί τους:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΚΙΚΑΣ – Πρόεδρος  Διοικητικού Συμβουλίου  ΣΥΠΝΑΠΕΔ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΓΕΝΗΣ – Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου  ΣΥΠΝΑΠΕΔ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΡΗΣ – Γενικός Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου  ΣΥΠΝΑΠΕΔ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ – Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου  ΣΥΠΝΑΠΕΔ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΕΝΕΣΗΣ – Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου  ΣΥΠΝΑΠΕΔ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ – Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου  ΣΥΠΝΑΠΕΔ
ΜΙΧΑΗΛ ΛΥΡΙΣΤΗΣ – Μέλος του ΣΥΠΝΑΠΕΔ  -  Αιρετός εκπρόσωπος εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων της Π.Ν.Αι. – Αντιπρόεδρος Γενικού Συμβουλίου  της ΟΣΥΑΠΕ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – Μέλος του ΣΥΠΝΑΠΕΔ  -  Αιρετός εκπρόσωπος εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων της Π.Ν.Αι. – Πρόεδρος ΣΥΜΗΔΥΔ».