Από την ενεργό δράση… στη διοίκηση ο Νίκος Πότσου

Την απόφαση να σταματήσει από την ενεργό δράση πήρε ο Νίκος Πότσου,  ο οποίος πλέον θα βοηθήσει τον Α.Ε.Σ.Π. Φοίνικας μόνο από διοικητική θέση.

Ο ίδιος αποφάσισε να αφήσει το παρκέ στο οποίο αγωνίσθηκε για πολλά χρόνια, αποδεικνύοντας  το ήθος, την αξία του αλλά και το πάθος του για το βόλεϊ.

Ο έμπειρος πασαδόρος έβγαλε δελτίο στον Κλεάνθη Παραδεισίου το 1997 και έκανε ντεμπούτο στο ανδρικό πρωτάθλημα σε ηλικία 14 ετών, κόντρα στο Διαγόρα.

Μέχρι και το 2014 έπαιζε στον Κλεάνθη, μέχρις ότου αποφασίσθηκε να διαλυθεί το τμήμα  και ο ίδιος να αποτελέσει έναν  από τους ιδρυτές του Φοίνικα,  ολοκληρώνοντας ένα όνειρο του πατέρα του για τη δημιουργία ενός συλλόγου που να ασχολείται αποκλειστικά με το βόλεϊ.

Ο Πότσου είπε αντίο στην ενεργό δράση αγωνιζόμενος στους τελευταίους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α2.

Αναφερόμενος στην απόφαση του τόνισε:

«Ήρθε η στιγμή να κλείσει η ερασιτεχνική μου σταδιοδρομία από επιλογή. Η οικογένειά μου και ο γιος μου είναι πλέον για μένα προτεραιότητα. Δεν έκανα τίποτα σπουδαίο στο παρκέ, αν και θα μπορούσα να παίξω στην Α2 καθώς για δυο χρονιές με ήθελε ο κόουτς Αντωνιάδης στην ομάδα του. Θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα από τα υπόλοιπα πόστα, με τα οποία ασχολούμαι.

Ο Φοίνικας είναι ιδέα και όραμα ενός ανθρώπου που ήταν, είναι και θα είναι πρότυπο για μένα, του πατέρα μου. Αυτό που κρατάω από την ενασχόληση μου με το άθλημα είναι οι άνθρωποι και οι συναθλητές που γνώρισα. Κάποιους τους θεωρώ αδέρφια μου και θέλω να τους πω άλλη μια φορά ευχαριστώ. Το ιδανικό όνειρο για μένα είναι ότι έκλεισα την όποια καριέρα μου στο τάραφλεξ του Φοίνικα Σύρου, της ομάδας έμπνευση για μένα».