Ενημερώθηκαν για τον τρόπο έκδοσης της «Ροδιακής»

Οι μαθητές της Β' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σγουρού επισκέφθηκαν χθες το πρωί, τα γραφεία σύνταξης και τις εγκαταστάσεις του πιεστηρίου της "Ροδιακής", συνοδεία των εκπαιδευτικών τους κ.κ. Γεωργίας Μιχοπάνου και Βιργινίας Ζούρτου.

Οι περίπου 40 μαθητές της δευτέρας τάξης, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον αρχισυντάκτη της "Ροδιακής" κ. Μιχάλη Μαστή, ο οποίος τους εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα διάφορα τμήματα προκειμένου να καταφέρει να τυπωθεί μια καθημερινή εφημερίδα αλλά και το πώς δουλεύουν οι δημοσιογράφοι προκειμένου να έχουν καθημερινά πλήθος ειδήσεων που θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα.

Οι μαθητές, που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τον κ. Μαστή, δεν σταμάτησαν να πραγματοποιούν ερωτήσεις.  Ο ίδιος, τους εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι δημοσιογράφοι, πώς γίνεται το ρεπορτάζ για ένα θέμα αλλά και πόσο μεγάλη ευθύνη έχουν απέναντι στο αναγνωστικό κοινό ούτως ώστε να τους ενημερώσουν έγκυρα και έγκαιρα.

Ο ίδιος, μίλησε στους μαθητές για την εφημερίδα που λειτουργεί ως εργαλείο ενημέρωσης για τον τόπο μας, ενώ τους τόνισε οτι είναι απαραίτητο ως πολίτες να ενημερώνονται για το τι συμβαίνει  στο νησί τους.

 

Στις εγκαταστάσεις του πιεστηρίου της "Ροδιακής", τους μαθητές υποδέχθηκε ο υπεύθυνος του πιεστηρίου κ. Σεραφείμ Φλώρος, ο οποίος τους εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο τυπώνονται οι εφημερίδες στα πελώρια μηχανήματα.

Ο ίδιος, μίλησε για τα βασικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στις έγχρωμες σελίδες, το μέγεθος του χαρτιού που χρησιμοποιείται και φυσικά για το πώς ένα τεράστιο ρολό χαρτί καταλήγει να πάρει τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε.

Ο κ. Φλώρος τους εξήγησε πως, όταν αναμείξουμε το μελάνι με το νερό μπορούμε να τυπώσουμε πάνω σε τσίγκους τις σελίδες και αμέσως μετά να τους τοποθετήσουμε στα μηχανήματα προκειμένου να τυπωθεί η εφημερίδα, ενώ έδωσε και άλλες πολλές χρήσιμες πληροφορίες στους μαθητές αλλά και τους δασκάλους που τους συνόδευαν.

Όπως συνηθίζεται, οι μαθητές έφυγαν απο τις εγκαταστάσεις του πιεστηρίου, με μια "φρέσκια" εφημερίδα στο χέρι, αφού προηγουμένως έβγαλαν τις καθιερωμένες φωτογραφίες.

Οι μαθητές που επισκέφθηκαν την "Ροδιακή":
Τμήμα Β1
ΑΡΓΥΡΟΥ          ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΑΛΑΣΙΑΔΗΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΟΥΡΝΑΣ          ΜΙΧΑΗΛ- ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΣ       ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΛΛΙΓΑΣ          ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΛΙΑΔΗΣ         ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΑΜΠΡΙΑΝΟΣ    ΜΙΧΑΗΛ- ΑΓΓΕΛΟΣ
ΛΑΜΠΡΟΥ         ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΖΩΗ
ΜΟΣΧΗ              ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΠΕΛΛΟΥ         ΑΝΤΩΝΙΑ
ΝΙΣΥΡΙΟΣ          ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΕΪΔΟΥ             ΝΑΤΑΛΙΑ

ΠΟΝΤΙΚΑΚΗ            ΜΕΛΙΝΑ-ΤΣΑΜΠΙΚΑ
ΤΟΚΜΑΚΙΔΗΣ         ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ        ΓΚΙΟΥΛΙΖ
ΤΣΙΝΤΣΙΚΛΟΓΛΟΥ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΣΙΡΑΚΑΚΗ            ΜΙΧΑΗΛΙΑ-ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
ΤΣΟΥΛΛΟΣ             ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ       ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Τμήμα Β2
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΙΤΩΡΟΥΛΗΣ     ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΖΑΜΠΕΛΛΗ        ΜΑΧΜΟΥΤ
ΚΑΚΑΚΙΟΥ          ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΑ- ΙΩΑΝΝΑ
ΚΑΛΛΙΣΤΗ          ΕΛΙΣΑΒΕΤ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΚΑΤΡΑΜΑΔΟΥ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ- ΕΙΡΗΝΗ
ΚΑΤΡΑΜΑΔΟΥ   ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ- ΜΑΡΙΑ
ΛΑΟΥΔΙΚΟΥ       ΒΑΡΒΑΡΑ-ΜΙΧΑΛΙΑ
ΜΟΣΧΙΔΗΣ        ΜΙΧΑΗΛ- ΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΟΥΣΗΣ            ΑΓΓΕΛΟΣ

ΜΠΙΤΣΗΣ         ΙΩΑΝΝΗΣ
ΞΙΠΠΑΣ            ΜΙΧΑΗΛ- ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ
ΠΛΑΤΗΣ          ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΡΟΔΙΤΗ                ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ    ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ          ΜΙΧΑΗΛ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΚΟΥΜΒΡΟΣ      ΡΑΦΑΗΛ- ΑΓΓΕΛΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ     ΠΕΤΡΟΣ
ΧΑΤΖΗΚΕΛΗ          ΙΟΥΣΤΙΝΗ ΜΙΧΑΕΛΛΑ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ