Ρόδος: Ελεύθερος με όρους αφέθηκε για το δέμα που περιείχε ηρωίνη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 33χρονος που συνελήφθη από λιμενικούς επ’ αυτοφώρω την ώρα που παραλάμβανε δέμα που περιείχε περισσότερα από 100 γραμμάρια ηρωίνης από μεταφορική εταιρεία.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 33χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διακίνηση με τη μορφή της αγοράς, παραλαβής δέματος και κατοχής 108 γρ. ηρωίνης, παρά υπότροπου, και χθες συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Άκη Δημητριάδη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί, όπου αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 33χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ.
 


Πιο συγκεκριμένα, ο 33χρονος δήλωσε ότι είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και κάνει χρήση από τα 14 του χρόνια, αν και αρκετές φορές έχει επιχειρήσει να απεξαρτηθεί με δικές του δυνάμεις και δεν τα έχει καταφέρει.

Ο ίδιος είπε πως ενώ για ένα χρόνο ήταν «καθαρός» μόλις αποφυλακίστηκε πριν ενάμιση μήνα τον πλησίασε κάποιος και τον κέρασε πέντε φορές με αποτέλεσμα να «κυλήσει» και πάλι στα ναρκωτικά.
Όταν πήγε στον άνθρωπο αυτό για να του προμηθεύσει, εκείνος του ζήτησε να του κάνει μία χάρη και να παραλάβει για λογαριασμό του ένα δέμα, που όπως του είπε, θα περιείχε 50 γραμμάρια ηρωίνης. Για την εξυπηρέτηση αυτή θα ελάμβανε 5 γραμμάρια ηρωίνης ως «δώρο».

Ο 33χρονος τόνισε ότι η συνεχής και πολύχρονη χρήση ναρκωτικών ουσιών έχει μειώσει την αντίληψή  του με αποτέλεσμα εύκολα να μπορεί ο οποιοσδήποτε επιτήδειος να τον εκμεταλλευτεί όπως έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τελικά, ο 33χρονος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Υπενθυμίζεται πως η σύλληψη του 33χρονου έγινε στις 10 Μαΐου 2018 το μεσημέρι, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Όπως έγινε γνωστό, όλα ξεκίνησαν όταν σε έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών σε αποθήκη μεταφορικής εταιρείας στη Λεωφόρο Ρόδου – Καλλιθέας, εντοπίστηκε δέμα που περιείχε πιθανότατα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
 


Στη συνέχεια, εμφανίστηκε ως παραλήπτης ο 33χρονος και αφού παρέλαβε το δέμα, προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου πραγματοποίησε έλεγχο, από τον οποίο προέκυψε ότι μέσα σε αυτό και σε πλαστική συσκευασία που περιείχε καφέ, υπήρχε πιθανότατα ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους εκατόν οκτώ γραμμαρίων (108gr).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 33χρονος ημεδαπός, ενώ κατασχέθηκε η ποσότητα  ναρκωτικών ουσιών.
Σε βάρος του 33χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στην ανάκριση.

Ο 33χρονος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα.