Χατζημάρκος: Τραγικό το  επίπεδο της αντιπολίτευσης

Τραγικό χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος το επίπεδο της αντιπολίτευσης, με αφορμή τα όσα επισημαίνονται στις ανακοινώσεις της για τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τη Δευτέρα στη Σύρο.

Μιλώντας χτες σε συνέντευξη Τύπου και κατόπιν σχετικής ερώτησης, εξήγησε ότι την ίδια στιγμή που δύο μέλη της πλειοψηφίας, νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, η αντιπολίτευση άφηνε αιχμές για το γεγονός ότι η πλειοψηφία μετά βίας κατάφερε να συγκεντρώσει ικανό αριθμό συμβούλων για να υπάρξει απαρτία και να γίνει τελικά η συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι οι παρατάξεις του Γιάννη Μαχαιρίδη και του Μπενέτου Σπύρου, απείχαν από την προχτεσινή συνεδρίαση και μαζί με τους ανεξάρτητους Άγγελο Ανανία και Παναγιώτη Κουνάκη, συμπορεύτηκαν, ενώ δεν παραβρέθηκε και η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

«Ντροπιαστικό παρακμιακό και ανήθικο να γίνεται αναφορά σε ανακοίνωση παρατάξεων για την απουσία δύο μελών του περιφερειακού συμβουλίου που εκείνη την ώρα βρίσκονται στο νοσοκομείο για λόγους υγείας. Είναι τραγικό, αυτό είναι το επίπεδο της αντιπολίτευσης που έχουν…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Αυτό είναι διαζύγιο με τη σοβαρότητα… έχεις άποψη; Πρόταση; Πας και δίνεις τη μάχη αφού εκπροσωπείς και ανθρώπους οι οποίοι τους ζήτησες την εμπιστοσύνη τους και σου την έδωσαν. Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό υπόβαθρο σε αυτή την αντιπαράθεση, κανένα πολιτικό περιεχόμενο, είναι μόνο μία υπερφίαλη προσωπική ατζέντα. Και δεν μπορεί μία κοινωνία να ασχολείται με μία προσωπική ατζέντα ανθρώπων που έχουν καβαλήσει το καλάμι…

Εγώ χαίρομαι γιατί αναγνώρισαν κάποιοι πια, ότι η απουσία τους, τους εκθέτει λιγότερο από την παρουσία τους και αυτό είναι μία πολύ υψηλή κατάκτηση στο επίπεδο της αυτογνωσίας τους. Κάτι είναι και αυτό…»

Ανακοίνωση Μιχάλη Μπαριανάκη
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου Μιχάλης Μπαριανάκης, με αφορμή την τελευταία κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, δήλωσε για το ίδιο θέμα τα εξής: «Σε παρατάξεις που φτάνουν στο σημείο ακόμη και να στηλιτεύσουν την μη παρουσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο δύο συναδέλφων που αυτές τις μέρες βρίσκονται στο Νοσοκομείο, δεν αξίζει να απαντάς. Πόσο πιο κάτω θα πέσουν; Αν πιστεύουν ότι με αυτές τις ντροπιαστικές μεθόδους θα πλήξουν την Περιφερειακή Αρχή, είναι γελασμένοι.

Αυτοί οι ίδιοι ήταν που έκαναν τα πάντα για να μην συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Όλες τις προηγούμενες μέρες έκαναν δεκάδες τηλεφωνήματα για να πείσουν συναδέλφους να μην παραβρεθούν στη  συνεδρίαση. 

Για να μπορούν στη συνέχεια να επιδοθούν σε ένα επικοινωνιακό όργιο ανακοινώσεων κατά της Περιφερειακής Αρχής, για δήθεν υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μέχρι τώρα, οι μόνοι που υποβαθμίζουν και προσβάλλουν το Περιφερειακό Συμβούλιο με τις μεθόδους τους,  είναι αυτοί οι ίδιοι και κανένας άλλος».