Τέθηκαν οι βάσεις συνεργασίας μεταξύ Fraport και Περιφέρειας

Κοινή πορεία με σκοπό την επέκταση της τουριστικής περιόδου στα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια της περιφέρειας, χαράσσουν η Fraport Greece και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς όπως διαπιστώνουν υπάρχουν δυνατότητες για προσέλκυση περισσότερων αεροπορικών εταιριών και περισσότερων πτήσεων.

Μάλιστα αυτό το διάστημα διεξάγεται έρευνα από τη Fraport Greece, η οποία όταν ολοκληρωθεί κάτι που θα γίνει το Σεπτέμβριο, θα μπορέσει να δώσει σημαντικά στοιχεία για το προφίλ των επισκεπτών στα αεροδρόμια, Ρόδου, Κω, Μυκόνου και Σαντορίνης.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της περιφερειακής αρχής με τους υπεύθυνους του εμπορικού τμήματος της Fraport Greece, κατά την οποία έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα, ενώ χτες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ενημέρωσε για το θέμα, λέγοντας τα εξής:

«Συμφωνήθηκε με τη Fraport να δουλέψουμε μαζί και να συνεργαστούμε εκεί που έχουμε κοινό πεδίο και κοινά ενδιαφέροντα, στο να προσελκύσουμε νέες εταιρείες ή να αυξήσουμε τις πτήσεις και διαπιστώνοντας ότι έχουμε ένα διάστημα μέσα στο χρόνο, που τα αεροδρόμιά μας υπολειτουργούν, ενώ στην καρδιά της τουριστικής περιόδου η ζήτηση είναι μεγάλη και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Είναι απολύτως φυσιολογικό να επιδιωχθεί από κοινού να ανοίξει η περίοδος αυτή και οι υποδομές αυτές ( σ.σ. αεροδρόμια) να αποκτήσουν κίνηση το Μάρτιο και τον Απρίλιο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο». 

Μιλώντας για την έρευνα που διεξάγει η Fraport είπε ότι έχει ξεκινήσει ένα πάρα πολύ μεγάλο και ακριβό πλάνο αποτύπωσης έρευνας και καταγραφής όλων των χαρακτηριστικών όλων των επιβατών μαζί με όλη τη διαδρομή του καθενός, από πού ξεκίνησε πως έκλεισε το ταξίδι και (διαδίκτυο, πρακτορείο) κλπ και τόνισε: «με αυτό τον τρόπο συμφωνήσαμε να πάμε με βάση τα στοιχεία τα οποία θα μοιραστεί μαζί μας η Fraport γιατί είναι μία ακριβή δουλειά που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο. Θα μοιραστεί μαζί μας τα στοιχεία αυτά ώστε να θέσουμε μαζί τους στόχους στις αγορές και τους προορισμούς, στις αεροπορικές εταιρείες και τη μέθοδο με την οποία θα πάμε μαζί για να διεκδικήσουμε αυτές τις νέες συνδέσεις.

Αυτή τη στιγμή έχουμε το μεγαλύτερο και πληρέστερο τουριστικό πλάνο από τις περιφέρειες όλης της Ελλάδας και αυτό αποτελεί μονόδρομο της συνεργασίας μας με τη Fraport σε αυτό τον τομέα.

Το Σεπτέμβριο θα έχουμε ξεκάθαρα αποτελέσματα. Εμείς έχουμε ένα πλάνο, αλλά είναι σημαντικά τα στοιχεία που θα μας δώσει η Fraport γιατί θα μας φωτίσουν με έναν πολύ τεχνοκρατικό τρόπο, για τις αγορές στις οποίες πρέπει να πάμε.

Θα πάρουμε μαζί τις αποφάσεις για το πώς θα κινηθούμε, και στις εκθέσεις κλπ και στις αγορές που μπορούμε να πάμε στοχευμένα. 

H Fraport θέλει οι υποδομές να αξιοποιηθούν και εμείς έχουμε κάθε λόγο αυτές οι υποδομές να μας δώσουν επισκέπτες για να κάνουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ταυτόχρονα προχωρά και η προσπάθεια του υπουργείου τουρισμού και του ΕΟΤ για την επιμήκυνση της σαιζόν» συνέχισε ο περιφερειάρχης.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την εικόνα λειτουργίας των αεροδρομίων μας σήμερα; Εγώ απαντώ ευθέως “όχι”, και το έχω πει και άλλες φορές και η Fraport έχει πει από την πλευρά της ότι τον πρώτο χρόνο επένδυσε πολύ στο μηχανολογικό εξοπλισμό και στις πίστες όπου έκανε βαριά έργα συντήρησης.

Το πέρας της δικής μας υπομονής είναι το φθινόπωρο, καθώς το φθινόπωρο του 2018 είναι το έτος των παρεμβάσεων στα αεροδρόμιά μας», κατέληξε ο κ. Χατζημάρκος.