Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον Δήμο Καρπάθου για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση για τον Κώστα Ηλιάκη

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση μνήμης για τον Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη.

Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

Στις 23 Μαΐου συμπληρώνονται 12 χρόνια από την ημέρα που ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης έχασε τη ζωή του, υπερασπιζόμενος τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, σε σύγκρουση με τουρκικό μαχητικό το οποίο είχε παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος Καρπάθου οργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης στο μνημείο που έχει στηθεί στο νησί. Όμως είναι απαράδεκτο το ότι αποστέλλεται επίσημη πρόσκληση στο ναζιστικό – εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής να συμμετέχει. Η παρουσία της Χ.Α θα αμαυρώσει την εκδήλωση που γίνεται προς τιμή του ηρωικού σμηναγού Κ. Ηλιάκη για αυτό καλούμε τον δήμαρχο της Καρπάθου να ακυρώσει αυτήν την πρόσκληση τώρα.

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου το ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών της περιοχής να τιμήσει του μνήμη του Κώστα Ηλιάκη απαιτώντας να φύγει το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ από το Αιγαίο που έχει φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τα σύνορα που υπερασπίστηκε ο Έλληνας πιλότος, δεν τα προστατεύει το ΝΑΤΟ, αντίθετα τα απειλεί γιατί δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και ενθαρρύνει τις διεκδικήσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας. Η συμμετοχή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.