Καταδικάστηκαν τρεις για κλοπές

«Βαριές» ποινές επιβλήθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω) σε τρία άτομα που κατηγορούνταν σε ξεχωριστές υποθέσεις, για κλοπές που είχαν διαπράξει στην Κάλυμνο!

Πιο συγκεκριμένα, 29χρονος που κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση κάθισε προχθές στο εδώλιο του δικαστηρίου και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και με τον όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο 29χρονος κατηγορείται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες στις 15,16 και 18-04-2017 στην Κάλυμνο, παραβίασε τρεις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσε  προϊόντα, χρήματα και κινητό τηλέφωνο.

Τα περιστατικά καταγγέλθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου, ο 29χρονος εντοπίστηκε στις 18 Απριλίου 2017 το πρωί και συνελήφθη. Σε έλεγχο δε που έγινε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του  εκκρεμούσε απόφαση του τριμελούς Στρατοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης -1- έτους, -357- ήμερων για λιποταξία. 

Επίσης το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη σε  28χρονο που είχε συλληφθεί για κλοπές που φέρεται να διέπραξε το χρονικό διάστημα από 18 έως 21-03-2017.

Ειδικότερα, ο 28χρονος κατηγορείται ότι αφαίρεσε, κατά περίπτωση, από τρία καταστήματα στην Κάλυμνο καταγραφικό μηχάνημα και χρηματικό ποσό. Το μηχάνημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο δικαιούχο, ενώ ο 28χρονος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Τέλος, το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω) επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών και φυλάκιση 3 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, σε 32χρονο που κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη οπλοφορία.

Ο 32χρονος είχε συλληφθεί στις 20 Ιουλίου 2017 το βράδυ στην Κάλυμνο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους καθώς, την 15 και την 19-07-2017, παραβίασε κατοικία ημεδαπού και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και προσωπικά αντικείμενα.